Dnes, 16:00
Hostinec Drinopol na Břevnově navštívila koncem listopadu Státní zemědělská a potravinářská inspekce a kvůli příšernému stavu kuchyně a skladu nápojů ji okamžitě zavřela. Provozovatel se ale dal hned do úklidu a inspektoři mu opět povolili přivítat zákazníky.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce přišla do Hostince Drinopol 26. listopadu. Při kontrole postupně objevovali další a další provinění, ať z toho byl pořádně dlouhý seznam.
Špína byla na podlaze, stěnách i stropě, na pracovním náčiní i kuchyňském vybavení. Mastnota se vrstvila na friťáku i sporáku, pod stolem ležely zbytky a drobný odpad. Zaměstnanci tam také kouřili.
Kromě toho také špatně skladovali potraviny a hromadili tam odpad, odvoz totiž nebyl zajištěn. Velký problém měli i s plísněmi, ty zcela pokryly strop, stěny i chladící zařízení ve skladu s nápoji.
Kuchyň hostince proto hned zavřeli. Zaměstnanci se pak dali do práce, vše vycídili a mohli znovu otevřít. Zákaz ale dál trvá pro sklad nápojů.
Provozovatel si po ostudě založil i profil na Facebooku, kde teď ukazuje, že se situace v kuchyni opravdu zlepšila.
„Chybama se člověk učí, a tak Vás z nově vycíděný provozovny zveme na oběd, naši legendární točenou dvandu od Gambáče a děkujeme všem, kdo při nás stojí, vidíme se na baru a u fotbalu, a na zdraví,“ píše se v jednom z příspěvků.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám