Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Podle průzkumů neumí Češi anglickou gramatiku. Zjistěte, jak jste na tom vy!

PR článek

Anglická gramatika dokáže být záludná a nezáleží na tom, jestli s angličtinou teprve začínáte, nebo jste už pokročilý. Podle průzkumu globální vzdělávací společnosti EF Education First z roku 2019 zaostávají Češi ve znalosti angličtiny za Polskem a Maďarskem. Zjistěte, jestli ovládáte gramatiku, kterou podle své jazykové úrovně už máte umět.

Jako začátečníci, kteří se nedávno pustili do angličtiny, se pohybujete na úrovni A1. Než se vůbec pořádně seznámíte s anglickou gramatikou, musíte dobře ovládnout anglickou abecedu. Dalšími gramatickými jevy, které by neměly ujít vaší pozornosti, jsou přítomný čas, příslovce HERE a THERE nebo osobní a ukazovací zájmena.

Znalým začátečníkům, kteří jsou podle Společného evropského referenčního rámce na úrovni A2 stojí za pozornost používání členů určitého a neurčitého v angličtině (a/the), stupňování přídavných jmen nebo příslovcí, vytváření záporu a také minulý a budoucí čas.

Pokročilejší angličtináři, kteří dosáhli úrovně B1-B2 už umí správně používat frázová slovesa i trpný rod. Dostanou se už i ke složitější gramatice, jako je předpřítomný čas a podmínkové věty. Tuto úroveň by měli mít zmáknutou všichni maturanti.

Podrobný výčet gramatiky, kterou potřebujete pro zvládnutí své jazykové úrovně, najdete v superčlánku Anglická gramatika – přehledně pro jednotlivé jazykové úrovně. Nejen, že se dozvíte, co máte umět, v článku najdete i odkazy na články, ve kterých jsou jednotlivé gramatické jevy polopaticky vysvětlené a doplněné o velké množství příkladů.

A na závěr pro vás máme ještě malý tip. Pokud válčíte s některými gramatickými jevy, doporučujeme, abyste si je procvičili na velkém množství gramatických cvičení. Mnoho jich najdete v online kurzech angličtiny. Hned jak cvičení vyplníte, zkontrolujete si jeho správnost. Cvičení můžete opakovat tolikrát, dokud ho nevyplníte správně.

Také vám pomůže, když si gramatiku budete nacvičovat v běžné konverzaci. Anglickou konverzaci si můžete procvičit i online v konverzačních klubech, kde se kromě gramatiky zlepšíte i v poslechu, výslovnosti. A jako bonus se skvěle rozmluvíte v angličtině.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky angličtina, Polsko, Maďarsko, průzkum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle průzkumů neumí Češi anglickou gramatiku. Zjistěte, jak jste na tom vy!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.