Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIZUALIZACE: Mezi Karlínem a Libní vznikne nová čtvrť. Prodej pozemků je schválený

Prodej 16 500 metrů čtverečních městských pozemků na Rohanském ostrově společnosti patřící do holdingu Sekyra Group včera schválili pražští zastupitelé. Za devět pozemků firma zaplatí přes 242 milionů korun. Developer chce na pozemcích postavit první etapu projektu Rohan City, zatím čeká na vydání stavebního povolení. Informoval o tom server E15.cz.

Stavební povolení v nejbližších měsících

Společnost miliardáře Luďka Sekyry chce na dvou větších plochách, které jí Praha prodala, postavit zatím dvě kancelářské budovy a tři bytové domy u Rohanského nábřeží. Až na jednu výjimku Sekyrova společnost dosud žádný větší pozemek v oblasti nevlastnila, ale u hlavního města na ně má předkupní právo. K odprodeji pozemků Sekyrovi se pražský magistrát zavázal v roce 2008.

„Pozemky jsme měli v nájmu, podle dohody jsme po získání územního rozhodnutí zažádali o prodej. Stavební povolení bychom chtěli získat v nejbližších měsících," uvedl pro server výkonný ředitele Sekyra Group Leoš Anderle. Firma by podle něj chtěla začít stavět po letošních letních prázdninách.

200 bytů a dvě kancelářské budovy

Investor by měl od Prahy získat i další pozemky v oblasti, žádá u nich o územní rozhodnutí. V první etapě plánuje Sekyra na Rohanském ostrově postavit do roku 2022 víc než 200 bytů a dvě kancelářské budovy, ve druhé etapě má vzniknout zhruba 400 bytů a další kancelářské plochy.

Investor se zavázal, že mezi dvěma částmi bude nový park a že se bude podílet na financování stavby školy. Na brownfieldech mezi Karlínem a Libní má podle magistrátní urbanistické studie vyrůst celá nová čtvrť, v zadní části by měla zůstat zeleň pro rekreaci u Vltavy. V plánu je také stavba mostu, který propojí Karlín s Holešovicemi.

Foto Sekyra Group

Štítky bydlení, kanceláře, čtvrť, Karlín, Libeň, Praha, Sekyra Group, pozemek, Luděk Sekyra, stavební povolení, Rohanský ostrov, kancelářská budova, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Mezi Karlínem a Libní vznikne nová čtvrť. Prodej pozemků je schválený  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.