Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Strážníci hlídkují na pražských hřbitovech, varují před novými triky zlodějů

Až do neděle bude kvůli zvýšené návštěvnosti hlídkovat městská policie na pražských hřbitovech. Chce tak předcházet krádežím, vandalismu i špatnému parkování. Lidé by si stále měli dávat pozor na osobní věci. Zloději totiž přišli s novým trikem, kdy pro upoutání pozornosti zapalují na hrobech věnce.

Strážníci na hřbitovy vyrazili už v sobotu a dohlížet tam budou až do neděle 3. listopadu. Kromě těch pěších městská policie vyšle i autohlídky, i ty na koních nebo se psy. „Kromě dohledu nad veřejným pořádkem se musíme věnovat také dopravní kázni, a to převážně v souvislosti s parkováním. Na velkých hřbitovech se s ohledem na velký provoz zapojujeme i do usměrňování dopravy. Stejně tak kontrolujeme i zaparkovaná vozidla, zda se u nich nepohybují podezřelé osoby a nepokoušejí se je vykrást či poškodit,“ sdělila na Facebooku mluvčí pražský strážníků Irena Seifertová

Zaměří se i na řidiče a to v souvislosti s parkováním. Budou kontrolovat nejen jeho správnost, ale i to, zda se vozy někdo nepokouší vykrást. Na velkých hřbitovech pak budou usměrňovat dopravu. 

Jako každý rok platí pravidlo, že by lidé při péči o hroby neměli nechávat své věci bez dozoru. Zloději totiž často využívají chvíle, kdy si jdou napustit vodu. 

„V minulosti jsme zaznamenali trik, kdy zloděj zapálí věnec na některém z hrobů, a v okamžiku, kdy se ho někdo z návštěvníků vydá nezištně uhasit, připraví ho o předměty, které nechal odložené na původním místě,“ uvedla Seifertová. Starším lidem také doporučila, aby se na hřbitov nevydávali bez doprovodu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Městské policie hlavního města

Štítky městská policie, hlídka, Dušičky, hřbitov, zloději, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci hlídkují na pražských hřbitovech, varují před novými triky zlodějů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.