Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Pražské hřbitovy pořádají dny otevřených dveří, nabízí prohlídky i brigádu

Obyčejná procházka po hřbitově bude pro návštěvníky tento víkend o něco zajímavější, společnost Hřbitovy a pohřební služby hlavního města si totiž připravila dny otevřených, během kterých představí místa z jiné stránky. Lidé mohou přijít na přírodovědné procházky, prohlídky pohřebního Ateliéru nebo ukázku vozového parku. Komu pobyt na hřbitovech stačit nebude, může tam pracovat jako brigádník, je totiž potřeba tam uklidit napadané listí.

Do programu je zapojeno hned několik pražškých hřbitovů. V sobotu v deset ráno se koná přírodovědecká procházka Ďáblickým hřbitov, ve stejný čas si mohou lidé prohlédnout i pohřební Ateliér ve Strašnicích a vozový park před strašnickým krematoriem.

V Ateliéru se také setkají lidé, kteří adoptovali významné hroby a finančně je podporují. Ve čtyři odpoledne pak proběhně prohlídka Malostranského hřbitova.

V neděli si zájemci prohlédnou novou část hostivařského hřbitova s jeho architektem, Vinobradský hřbitov a mohou se zúčastnit i komentované vycházky po čestných pohřebištích na Olšanských hřbitovech.

Součástí jsou i další komentované procházky a workshopy, ty už ale mají naplněnou kapacitu.

Komu bude takový pobyt na hřbitovech málo, může tam začít pracovat. Společnost nabízí až do 3.listopadu brigádu, kdy budou lidé za 130 korun na hodinu hrubého smetat, hrabat a odvážet napadané listí. Před Dušičkami je totiž potřeba hřbitovy dát do pucu. Zájemci se mohou ozvat Barboře Cestrové z personálního oddělení na telefony 272 011 132 nebo 723 260 189 nebo email cestrova@hrbitovy.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Hřbitovů a pohřebních služeb hlavního města Prahy

Štítky Hřbitovy a pohřební služby hlavního města, dny otevřených dveří, brigáda, prohlídky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské hřbitovy pořádají dny otevřených dveří, nabízí prohlídky i brigádu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.