Počasí dnes12 °C, zítra14 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Práce policistů během povodní byla klíčová. Mnozí nasazovali vlastní životy

PR článek

Povodně za sebou zanechaly ničivé následky, ale policisté ukázali, že v krizových situacích jsou skutečnými hrdiny. Mnozí sami přišli o majetek, i přesto ale pokračovali ve své práci a spolu s hasiči, záchranáři a dalšími nasazovali své životy, aby pomohli těm, na které zářijové povodně dolehly nejvíce.

Od prvních okamžiků stovky mužů a žen ve službě pomáhaly s evakuacemi, pátraly po pohřešovaných a nasazovaly své životy pro záchranu druhých. Policisté zasahovali ve dne v noci, ve vzduchu, na vodě i na souši. Letecká služba Policie ČR operovala v nebezpečných podmínkách a pomohla dostat do bezpečí mnoho lidí.

Klíčová byla spolupráce policistů s hasiči a dalšími složkami integrovaného záchranného systému. „Spojené úsilí všech složek dokázalo zajistit ochranu obyvatel a majetku v nejpostiženějších oblastech. Policisté nejen evakuovali obyvatele z domovů, ale také zajišťovali veřejný pořádek a vyšetřovali případy rabování, aby ochránili ty, kteří přišli o všechno,“ uvedla mluvčí policistů .

Kromě záchranných prací se policisté podíleli i na distribuci základních potřeb a zajišťovali bezpečné cesty pro záchranáře a humanitární pomoc. Neúnavně také pracovali na obnově komunikací, které byly povodněmi poškozené, a pomáhali s dopravou zásob do izolovaných oblastí. „Byli to právě policisté, kdo v mnoha případech poskytoval psychickou podporu evakuovaným obyvatelům a ujišťoval je, že nejsou sami,“ dodala Siřišťová.

I přes ztrátu vlastních majetků se policisté zapojili do pomoci

I když někteří z řad policie sami čelili ztrátám a měli své domovy ohrožené vodou, neváhali ani na okamžik pomáhat druhým. Stavěli protipovodňové hráze, odklízeli trosky a zajišťovali, aby v zaplavených oblastech panoval klid a bezpečí. V průběhu celé katastrofy také úzce spolupracovali s dobrovolníky a lokálními komunitami, díky čemuž byla pomoc efektivnější.

„Díky jejich spolupráci s hasiči a ostatními složkami IZS se podařilo zachránit nespočet životů a zmírnit dopady této katastrofy. Jejich přítomnost byla zárukou bezpečí a naděje pro všechny, kteří čelili ztrátám a nejistotě,“ připomněla roli policistů během povodní Violeta Siřišťová.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, povodně, pomoc, krizové situace, integrovaný záchranný systém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce policistů během povodní byla klíčová. Mnozí nasazovali vlastní životy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.