Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Praha 4 kontroluje kvůli dešti parky, voda poničila hřiště a stromy

Radnice Prahy 4 kontroluje kvůli vydatnému dešti parky a zaznamenala na svém území poničená hřiště, spadlé stromy a polámané větve. Vodu odčerpává ze zatopených šachet či kanálů ve správě městské části. V Praze jsou uzavřené náplavky, vrata na Čertovce a na Vltavě byla zastavena lodní doprava. V některých částech jsou postavené protipovodňové zábrany. Podle výhledu meteorologů budou v následujících dnech srážky ustávat.

„Kontrolujeme parky Jezerka a Fidlovačka, stromy na sídlištích a v dalších lokalitách. Řešili jsme desítky případů ulomených větví, vyvrácený strom v areálu mateřské školy Sedlčanská. Dále odčerpáváme zatopené šachty, ucpané kanály ve správě městské části," uvedl mluvčí Prahy 4 Jiří Bigas.

Do nedělního večera radnice zaznamenala 16 stromů spadlých kvůli podmáčené půdě, už je nechala odstranit. Z ucpaných vpustí o víkendu odčerpala vodu. Déšť poničil také dětská hřiště, poškozená je například sportovní plocha na Dobešce a na řadě hřišť vyplavil déšť písek z pískovišť.

Na druhou polovinu týdne má radnice předběžně připravený generální úklid, včetně základních oprav hřišť a sportovišť. Záležet ale bude na počasí. Monitoring a upřesňování škod bude pokračovat i v dalších dnech, dodal mluvčí.

V Praze 8 natekla voda do domu, na kterém radnice od léta opravuje střechu. „Na místě jsou nyní jak pracovníci městské části, tak zhotovitel a probíhají zde práce na opravě provizorního zakrytí. Případné škody budeme řešit jako pojistnou událost," uvedl mluvčí Prahy 8 Martin Šalek. Radnice Prahy 6 zaznamenala poničenou a vzdutou podlahu ve vile Charlotta v Ruzyni.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Povodňové komise Prahy 4, Prahy 7 a Prahy 8, Mariana Čapková

Štítky městské části, záplavy, Praha, škody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 4 kontroluje kvůli dešti parky, voda poničila hřiště a stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.