Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Magistrát vyvěsil duhovou vlajku, přidala se ministerstva a dopravní podnik. Duhově rozsvítí i Petřínskou rozhlednu

U příležitosti začátku festivalu Prague Pride vyvěsil magistrát a některé instituce v Praze duhové vlajky. Lidé ji uvidí i na radnici Prahy 7, dvou linkách tramvají a duhově se rozsvítí i Petřínská rozhledna.

Na budovu Nové radnice na Mariánském náměstí vyvěsili vlajku dnes ráno zástupci koalice. „Dnes jsme s hrdostí vyvěsili duhovou vlajku na budovu Magistrátu, čímž jsme symbolicky zahájili festival Prague Pride“ Ten bude probíhat v tomto týdnu a letos se zaměří na často skloňované téma rodin. Oficiální zahájení celého festivalu proběhne dnes na Střeleckém ostrově. Podporujeme rozmanitost, inkluzi a rovná práva pro všechny. Připojte se k nám a oslavte tento týden s námi, protože láska je láska a každý by měl mít právo být sám sebou,“ napsala na síti X náměstkyně primátora Jana Komrsková (Piráti). 

„Prague Pride je více než festival; je to oslava vás, vaší tolerance, vaší odvahy a vaší lásky. Nezapomínejme prosím na to, že každý z nás má právo být šťastný, milován a být sám sebou,“ napsal na Facebooku náměstek primátora Jiří Pospíšil (TOP 09).

Radní Michal Hroza (TOP 09) doplnil, že během festivalu budou ještě vlajky v ulicích Prahy a také se duhově rozsvítí Petřínská rozhledna. To má na starost společnost Technologie hlavního města.

Prague Pride a jeho festivalová místa: Kde všude narazíte na duhový program

V pondělí 5. srpna začíná festival Prague Pride. Program festivalu je nabitý až do neděle 11. srpna, v sobotu 10. pak festival vyvrcholí duhovým pochodem z Václavského náměstí na Letnou. Jako každý rok, Prague Pride má po hlavním městě rozeseta svá...

Záštitu nad festivalem převzal ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). „Jako podporu tolerance proto dnes duhové vlaky vyvěsilo na svou budovu v Praze na Letné také,“ informovalo ministerstvo vnitra na síti X. 

Duhová vlajka už visí i na ministerstvech školství a zahraničí. „V Praze dnes začíná lidskoprávní festival Prague Pride, a tak už třetí rok v řadě u této příležitosti vyvěšujeme duhovou vlajku na budovu ministerstva zahraničí. Dokud v Česku nebude zajištěna rovnost všech lidí bez ohledu na jejich orientaci, je konání takových akcí více než nutné,“ napsal na síti X ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). 

„Stejně jako v předchozích letech i letos se Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy přidalo k dalším veřejným institucím a podporuje myšlenky festivalu Prague Pride, jako jsou lidská práva, tolerance či respekt k rozmanitosti,“ uvedlo ministerstvo na svém webu.

Vlajky lidé spatří i na tramvajových linkách 17 a 27, radnici Prahy 7 či kanadské ambasádě.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením PID, se svolením ministerstva vnitra, se svolením ministerstva školství, Jan Lipavský, se svolením Prahy 7, se svolením Spolu pro Prahu, se svolením magistrátu hlavního města Prahy

Štítky magistrát, Prague Pride, duha, vlajky, festival, ministerstva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Magistrát vyvěsil duhovou vlajku, přidala se ministerstva a dopravní podnik. Duhově rozsvítí i Petřínskou rozhlednu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.