Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Po dovolené odtočte pitnou vodu. Teplo v rozvodech mění její vůni a chuť

Lidé by po návratu z dovolené měli nechat delší dobu odtéct vodu, její chuť a vůně totiž kvůli zvýšené teplotě v domovních rozvodech může být jiná, než jsou zvyklí.

Aktuální horké počasí neohřívá jen lidi a přírodu, ale i zdi domů. Když teď lidé jezdí na dovolenou a voda zůstává v trubkách dny i týdny, teplem se mění její vůně i chuť.

„Zcela zásadním opatřením pro zajištění bezpečnosti provozu domovních rozvodů a udržení kvality dodávané pitné vody je dostatečné odtočení pitné vody do konstantní studené teploty,“ uvedl na webu Pražských vodovodů a kanalizací mluvčí Tomáš Mrázek.

Mrázek zmínil, že společnost kontroluje kvalitu pitné vody na předávacích místech do distribučního systému, po trase distribuce, ve vodojemech a i u spotřebitelů. Loni odebrali okolo sedmi tisíc vzorků.

Pražské vodovody a kanalizace se starají o vodovody v délce 3 690 kilometrů, ceklem je v Praze 68 vodojemů s kapacitou 752 744 metrů krychlových. Hlavní město získává vodu z Úpravy vody Želivka, Úpravy vody Káraný a z Podolské vodárny.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky Pražské vodovody a kanalizace, voda, pitná, rozvody, horko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dovolené odtočte pitnou vodu. Teplo v rozvodech mění její vůni a chuť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.