Počasí dnes32 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Když je lední medvěd šťastný. Pražská zoo zchladila zvířata deseti tunami ledu

Zvířata v šesti expozicích Zoo Praha dnes čekalo překvapení, kupa ledu. Celkem po zahradě roznesli deset tun ledu, část byla k dispozici návštěvníkům. Nejvíc si osvěžení užili lední medvědi, na kostkách si pochutnali i sloni.

Led dnes kromě slonů a ledních medvědů putoval k vydrám, nestorům kea, zubrům a takini. „Ochladí se přímo nebo tím, že mají ve svém prostoru lepší mikroklima. Je to pro ně také enrichment, rozptýlení, zábava," popsal na místě ředitel zoo Miroslav Bobek.

Medvědí dvojčata Gregor a Aleut si z kupy nejdřív vytáhla chlazené maso a pak v ledu pořádně vyválela. Nestoři kea, alpinští papoušci původně z Nového Zélandu, zase svou hromadu rozebírali po jednom. 

Vydry si vyhrabaly ryby a pak si na studenou podložku lehly. Sudokopytníci takini k ledu dostali i větvě, které je zajímaly mnohem víc. Oblíznout kostky ale nakonec přišli. To zubři se novinky ve výběhu vyhýbaly a k tuně ledu se jim vůbec nechtělo.

Slony nalákali k ledu jablky, pak už se zabavili sami. Kostky pojídali, hrabali se v nich a házeli si je na záda. 

Celkem deset tun ledových kostek dostala ta zvířata, pro která je to žádoucí, jako medvědi, a ta, pro které je to zajímavé. To jsou třeba sloni nebo právě nestoři. 

Led je na dvou místech k dispozici i návštěvníkům. 

Poprvé dávali led zvířatům loni, na zkoušku. Letos zoo dostane od firmy Bidfood deset dodávek. „Je to v těch dnech, kdy je předpověď třicet stupňů a víc," sdělil Bobek. O dalších ledových dnech v zoo se lidé dozví z webu zahrady. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky Zoo Praha, led, medvědi, vydry, sloni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Když je lední medvěd šťastný. Pražská zoo zchladila zvířata deseti tunami ledu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.