Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Pražští hasiči prošli výcvikem s velkokapacitními čerpadly

Pražští hasiči společně s členy předurčených jednotek sborů dobrovolných hasičů prošli výcvikem s velkokapacitními čerpadly. Výcvik proběhl v Komořanech od 4. do 6. června a byl zaměřen na obsluhu a taktiku nasazení zařízení pro velkokapacitní a velkoobjemové čerpání. Cílem bylo ověření funkčnosti techniky a výcvik stávajících i nových obsluh jak z řad příslušníků HZS hl. m. Prahy, tak i členů předurčených JSDH.

„Současně byli s možnostmi a způsoby nasazení specializované techniky seznámeni zástupci dalších subjektů podílejících se na krizové a havarijní připravenosti," píše v tiskové zprávě Michal Friedrich, vedoucí pracoviště krizového řízení.

Z nasazené techniky se především jednalo o velkoobjemové čerpadlo MČS 400 Sigma (nasazeno v plovoucí variantě) určené zejména pro odčerpávání povodňových lagun a velkokapacitní čerpadlo HFS Hydrosub 150 Somati nejčastěji využívané pro dálkovou dopravu vody, dále pak motorová kalová čerpadla PH 2400, protipovodňové stěny WWC 120 a 140 a samonosné nádrže na vodu Fireflex 54 m3 a 36 m3. K usazení čerpadla MČS 400 na vodní hladinu byl nasazen automobilový jeřáb LIEBHERR a zázemí pro lektory i cvičící zajistil týlový kontejner.

Část této techniky je pořízena Správou státních hmotných rezerv ČR a svěřena do tzv. ochraňování HZS hl. m. Prahy. Další část techniky byla pořízena s podporou Fondu EU.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasiči Praha

Štítky hasiči, cvičení, čerpadla, povodně, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští hasiči prošli výcvikem s velkokapacitními čerpadly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.