Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Pražská záchranná stanice už letos přijala stovky mláďat. Jsou mezi nimi veverčata i malé lišky

Zaměstnanci Záchranné stanice hlavního města Prahy pro volně žijící živočichy měli toto jaro napilno, přijali už přes šest set mláďat a dohromady víc než dva tisíce pacientů. Jsou to vyšší čísla než v minulém roce ve stejnou dobu. Nejvíc bylo kachňátek, pak holoubat.

Jak stanice informovala na sociální síti Facebook, sezóna mládať začala tento rok dříve a proto jsou vyšší i počty přijatých malých pacientů. 

Nejvíc to bylo kachňat, a to 238. Minulý rok ve stejnou dobu to bylo 137. Následují mláďata holuba hřivnáče, 121 k 65 minulý rok. Sýkorčat bylo 90 (66 minulý rok), zajíčků 77 (72), veverčátek 58 (50), malých hrdliček 45 (40) a kosích mládať 40 (17). Jsou mezi nimi i tři jezevci a sedm liščat.

Tisícího pacienta přijali 25. dubna, loni až 3. května. „A dřív než loni se k nám dostal i pacient s pořadovým číslem 2000, letos to bylo teď v sobotu 25. 5., v roce 2023 až 6. 6.,“ sdělila stanice. 

Veverčata, ježčata a mláďata krmí speciálním sušeným mlékem pro štěňata, ptačí holátka zase hmyzí kašičkou. Rorýsy a strakapoudovití dostávají voskové červy a jiřičky s vlaštovkami krmí mušími larvami. 

Pokud chcete stanici s krmením pomoci, můžete přispět na transparentní účet 000000-5918916349/0800 nebo dovézt materiální pomoc. Víc se dozvíte zde.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Záchranná stanice hlavního města pro volně žijící živočichy

Štítky Záchranná stanice hlavního města pro volně žijící živočichy, mláďata, pomoc, krmení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Vosátka

Článek je zřejmě neúplný. Zásadně postrádám také počty čísel přijatých pejsků a kočiček. Nepatří tam také volně žijící kočičky???

Úterý, 4. června 2024, 10:24Odpovědět

Pražská záchranná stanice už letos přijala stovky mláďat. Jsou mezi nimi veverčata i malé lišky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.