Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Začíná deratizace kanálů Prahy. Na miliony potkanů je připraveno přes třináct tun jedu

Pražské vodovody a kanalizace dnes zahájily pravidelnou deratizaci kanálů po celé Praze. V nich podle vyjádření společnosti žijí miliony potkanů a třináct a půl tuny nástrah jejich počty upraví na přiměřenou úroveň. Začíná se na Hradčanech, Malé Straně a I. P. Pavlova.

Jedovaté nástrahy budou pracovníci umísťovat ke kanalizačním vstupům po celé Praze až do poloviny září. Tento týden budou uloženy například na Hradčanech, Novém Městě, Žižkově a v Braníku. 

„Následovat budou další lokality, které jsme si odsouhlasili s magistrátem a jednotlivými městskými částmi,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Pražských vodovodů a kanalizace Tomáš Mrázek. Připraveno je třináct a půl tuny nástrah, které umístí u třinácti a půl tisíce kanalizačních vstupů.

K hubení jsou připraveny požerové nástrahy Hubex, které jsou vhodné do vlhkého prostředí. Obsahují například pekařské drobky, šrot, kukuřici, čokoládu, tuk a účinnou látku antikoagulant. Jak Mrázek upozornil, nástrahy budou uloženy do stokové sítě, nebo na povrchu. 

Všechny termíny najdou lidé na webu v sekci ostatní služby.

Během akce a také na konci října deratizátoři zkontrolují lokality se zvýšeným výskytem potkanů a ošetří místa podle dodatečných požadavků pražských hygieniků a odborů životního prostředí městských částí.

„Pražská kanalizační síť je domovem několika miliónů potkanů. Pravidelnou deratizací kanalizace se daří udržovat počet potkanů na přiměřené úrovni. Bohužel mnoho potkanů je také na povrchu okolo popelnic a v neošetřované zeleni, kam obyvatelé vyhazují odpadky,“ sdělil Mrázek. 

Dodal, že na povrch vyhání zvířata i stavební ruch. Problémové lokality jsou i místa, která obývají bezdomovci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pražské vodovody a kanalizace

Štítky Pražské vodovody a kanalizace, deratizace, nástrahy, potkani

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná deratizace kanálů Prahy. Na miliony potkanů je připraveno přes třináct tun jedu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.