Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Brýle z betonu, vítání štěňátek, létající popeláři. S aprílem si v Praze vyhráli

Letošní velikonoční pondělí nebyl jen svátek koledníků, ale také vtipálků. První dubnový den na sítích aprílové žerty zveřejnili politici i instituce. Praha 6 oznámila vedle vítání občánků také štěňátek, Pražské služby nákup létajícího popelářského vozu a Zdeněk Hřib dostal nápad vybírat na Městský okruh prodejem zboží z betonu.

Vtipy, které se až příliš podobají realitě, jsou tradiční součástí 1. dubna. Letos apríla originální využili třeba v Českém hydrometeorologickém ústavu. „Dovolujeme si Vás upozornit, že dnes mezi 13. a 18. hodinou může docházet k dočasné nedostupnosti našich předpovědí, a to jak na našich webových stránkách, tak v mobilní aplikaci. Bude probíhat generální revize a leštění našich křišťálových koulí, hracích kostek a žabích terárií,“ napsali na sociálních sítích. 

„Došlo k jejich obroušení a zašpinění vlivem přechodu vysokých koncentrací drsných částic ze Sahary. Rosničky přestávají vidět ven a jejich schopnosti předpovědi jsou velmi omezené, koule rovněž neposkytují standard, který Vám chceme zajišťovat.“

Piráti apríl rádi

Náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti) zase v crowfundingové kampani na dostavbu Městského okruhu nabídl designové předměty jako brýle nebo hrnky vyrobené z ultra-vysokohodnotného betonu použitého třeba Barrandovského mostu. 

„Sbírku pořádáme proto, že nám stát nepřispěje na dostavbu vnitřního okruhu ani korunu. Takovou výsadu má s ohledem na kořeny vládních představitelů jen Brno. Na tunel s pracovním názvem Václav (na počest české tunelářské tradice) se proto budeme muset všelidově složit. Bohužel nám totiž zatím zákony neumožňují vybírat mýto, abychom příjmy z něj mohli využít na umoření části nákladů velkých infrastrukturních staveb,“ napsal Hřib na síti X.

K aprílu se přidala i jeho stranická kolegyně Jana Komrsková, náměstkyně pro životní prostředí. Ta oznámila nový typ větrných elektráren plněných heliem, které se vznášejí ve vzduchu. 

„Součástí ceremonie bude nejen předání Průkazu psího občana, ale také slavnostní potřesení tlapky se starostou"

Opoziční zastupitel Patrik Nacher (ANO) na svém profilu oznámil, že končí se svým pořadem Dvojí metr. „Z českého politického prostředí totiž, i díky mé aktivitě, negativní trend užívání rozdílných měřítek na téže situace kompletně zmizel, není tudíž již na co poukazovat," žertoval Nacher.

Praha 6 vybrala téma, které nemůže zklamat a to štěňátka. Ty prý budou vítat stejně jako nové občánky. „Součástí ceremonie bude nejen předání Průkazu psího občana, ale také slavnostní „Pawshake“ (potřesení tlapky) se starostou, požehnání psím kazatelem za dlouhý a šťastný život a předání pamětní známky s vyrytým jménem. Každý pejsek obdrží také obojek, misku a dečku s logem Prahy 6. Rada městské části též uzavřela smlouvu s lokálním výrobcem psího krmiva na výrobu granulí ve tvaru šestky,“ napsali zástupci šesté městské části na svém Facebooku. 

S Lítačkou na šlapadle až do středních Čech

Pražská zoo spustila speciální aprílovou linku, kam mohli lidé volat panu Hrochovi s dotazem nebo napálit svého známého. 

Naději milovníkům šlapadel zase dala Pražská integrovaná doprava. Plavidla by totiž mohla být půjčována na Lítačku a využili by je i na cestách do Středočeského kraje. 

Až příliš hezký se zdá nápad Pražských služeb s létajícím popelářským autem. „Až příště nedojedeme pro vaše odpadky po zemi, vezmeme to vzduchem! Ekologicky, svižně a v tichosti,“ napsala městská firma na Facebooku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pražské služby, Twitter Zdeňka Hřiba

Štítky Velikonoce, apríl, žerty, sociální sítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brýle z betonu, vítání štěňátek, létající popeláři. S aprílem si v Praze vyhráli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.