Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Praha 2 vysází nové stromy. Nejvíce jich přibude v ulici Korunní

Zastupitelé Prahy 2 na svém pondělním jednání schválili poskytnutí finančních prostředků ve výši 1,3 milionu korun ze svého rozpočtu na dosadbu chybějících stromů v uličních stromořadích v Praze 2. Náklady pokryjí výsadbu celkem 23 stromů včetně následné péče po dobu tří let.

Městská část Praha 2 se tak v souladu se svým Programovým prohlášením rady a dlouhodobou snahou o zlepšení životního prostředí na svém území rozhodla vložit do obnovy pouliční zeleně své vlastní finanční prostředky.

„Obnova zeleně je pro udržení zdravého životního prostředí naprosto klíčová, zvlášť ve městě. Stromy v parcích a ulicích Prahy 2 proto pravidelně doplňujeme, a vysazujeme takové druhy dřevin, které jsou odolné a přizpůsobivé. Přestože uliční stromořadí nemáme jako městská část ve své správě, jejich obnovu z rozpočtu naší městské části každoročně dotujeme. Nedílnou součástí je i zajištění péče o vysazené stromy, která je zásadní zejména v prvních letech,“ říká v tiskové zprávě místostarosta Prahy 2 Jan Recman, který má v gesci oblast životního prostředí a oblast územního rozvoje.

Technická správa komunikací hl. m. Prahy na základě poskytnuté finanční částky zajistí výsadbu v šesti vybraných ulicích. Největší počet nových dřevin bude vysázen v ulici Korunní. Další stromy pak přibydou v ulicích Jana Masaryka, U Nemocnice, Fričova, Rubešova a Italská. Konkrétně se bude jednat o akáty, lípy a javory.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 2

Štítky stromy, Praha, Korunní, Vinohrady, správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 2 vysází nové stromy. Nejvíce jich přibude v ulici Korunní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.