Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Policisté kontrolovali nelegální pracovníky z ciziny. Došlo i na donucovací prostředky

Pražská cizinecká policie v pondělí dopoledne kontrolovala staveniště, kde zajistila sedm nelegálně pracujících dělníků. Policisté budou podle mluvčího Jana Rybanského zjišťovat, zda se zaměstnavatel těchto osob nedopustil trestného činu neoprávněné zaměstnávání cizinců.

Akce s názvem Pecka proběhla v pondělí dopoledne na jedné ze staveb v Peckově ulici v Praze 8. „Policisté z odboru cizinecké policie se i tentokrát zaměřili na „ nelegály“, tedy na cizince, kteří pracují na území metropole bez platného pracovního povolení. Celkem zkontrolovali 17 osob a u 7 z nich vyšlo najevo, že pracují načerno. Tyto osoby byly následně předvedeny na policejní služebnu, kde s nimi bylo okamžitě zahájeno správní řízení o správním vyhoštění," vysvětlil mluvčí.

Při kontrole nakonec došlo i na donucovací prostředky, konkrétně hmaty a chvaty, protože jeden z kontrolovaných nechtěl s policisty spolupracovat a nedbal opakovaných výzev. „Policisté budou také zjišťovat, zdali se zaměstnavatel těchto osob nedopustil trestného činu neoprávněné zaměstnávání cizinců," doplnil mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky kontrola, policie, nelegální pracovníci, Praha, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté kontrolovali nelegální pracovníky z ciziny. Došlo i na donucovací prostředky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.