Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na motorce i u kriminálky. U pražské policie pracuje přes tisíc žen

PR článek

Mezi lidmi i v dnešní době mnohdy přetrvává mýtus, že práce u policie by měla být ryze mužskou záležitostí. To však už dávno neplatí. Za posledních deset let se poměr žen u policie značně změnil. Na Krajském ředitelství policie hlavního města Prahy v současné chvíli slouží přibližně tisíc sto žen.

Ženy můžete nejčastěji vidět u dopravní policie, na místních odděleních, u cizinecké policie nebo naopak slyšet třeba při volání na tísňovou linku. V dnešní době je také zcela běžné spatřit policistky v sedle policejních koní, na motorce, se služebními psy, nebo při vyšetřování závažných kriminálních případů. Jsou však místa, kde by asi málokdo ženy čekal, například u fotbalového stadionu v uniformě těžkooděnce, v prvosledové hlídce při pronásledování ujíždějících řidičů, ale i tyto náročné pozice v dnešní době ženy zastávají.

Pražská policie v letošním roce představila novou náborovou kampaň  s názvem MY JSME PRAŽSKÁ POLICIE, ve které můžete některé z policistek poznat. Příběh každé z nich je zcela jiný a odkrývá i část jejich soukromého života. Jednotlivé klipy zobrazují nejen jejich policejní práci, ale především jejich koníčky, kterými se snaží pomáhat a být potřebné i na dalších místech. Dobrovolnická činnost spojená s dětmi, ochranou přírody, nebo pomoc hendikepovaným dětem je jedním z noha příběhů pražských policistek. Příběhy policistek jsou zveřejněny na sociálních sítích a na náborových stránkách pražské policie.

„Jen u pražské dopravní policie je v současné chvíli přibližně sto neobsazených tabulkových míst. Nejvíce policistů schází na oddělení dopravní nehod, nově vzniklém dálničním oddělení a na oddělení řízení dopravy, tedy na nejstěžejnějších  odděleních. I přestože je práce na dopravce zajímavá a proti jiným službám pestrá, bohužel se nám stále nepodařilo volné pozice obsadit. Na dopravce mohou pracovat ženy i muži, kteří mají svoje rodiny a bydliště na druhém konci republiky. Zejména na pracovišti dopravních nehod je nastaven systém služeb takovým způsobem, aby vyhovoval i policistům s trvalým bydlištěm v jiných krajích.  Až šestnáctihodinové směny jsou rozloženy tak, aby měli policisté po několika směnách dostatečné volno s možností odjezdu domů,“ řekl vedoucí Odboru dopravní policie Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy plk. Jiří Dušek.

„Do svých řad nově hledáme i nováčky bez maturity. V dřívější době bylo podmínkou ukončené středoškolské vzdělání s maturitou, ale nyní se k nám mohou hlásit i zájemci s výučním listem. Doufáme, že tím otevřeme dveře dalším uchazečům, kteří mají o práci u policie dlouho zájem a stanou se tak součástí našeho týmu,“ řekl plk. Petr Matějček, ředitel Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy.

„Další podmínky přijetí jsou však i pro tyto uchazeče zcela stejné jako pro ostatní.  Nově nastupujícím policistům se snažíme pomoci v dalším kariérním růstu a po ukončení základní odborné přípravy jim umožňujeme dostudování středoškolského vzdělání zakončeného maturitní zkouškou v resortní škole Ministerstva vnitra ČR,“ dodal ředitel Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy.

Pražská policie po přijetí do služebního poměru nabízí uchazečům náborový příspěvek 150 tisíc korun, 6 týdnů dovolené, bezplatné ubytování pro mimopražské policisty na 20 let zdarma, náhrady cestovních výdajů, příspěvek na stravování, bezúročné půjčky, příspěvek na kulturu a sport, bezplatné jazykové vzdělání a další. Nástupní plat je přibližně 30 tisíc korun (hrubého) a po ukončení základní odborné přípravy bezmála 40 tisíc korun (hrubého).

„Uchazeči o práci u pražské policie mají několik možností, jak nás kontaktovat a mohou si sami vybrat způsob, který jim nejvíce vyhovuje. První možnost je poslat email na krpa.nabor@pcr.cz  nebo SMS na tel. 703 823 840 ve tvaru K POLICII BEZ MATURITY nebo MÁM ZÁJEM O PRÁCI U PRAŽSKÉ POLICIE (s maturitou). Obratem se jim ozve personalistka, která s nimi probere veškeré další nutné náležitosti a zašle jim formuláře k přijetí. Nabídne možnost online schůzky či osobní schůzky na jednom z náborových pracovišť. Druhý způsob je zavolat na telefonní číslo personálního oddělení 703 823 840, kde se opět dozvíte veškeré informace. Třetí způsob je navštívit jedno ze dvou náborových pracovišť v Praze 4 – Kongresová 1666, nebo v ulici Sokolovská 623/251 v Praze 9“, uvedla vedoucí náborového oddělení Iva Vránová.

Ohodnoť článek

Na motorce i u kriminálky. U pražské policie pracuje přes tisíc žen  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.