Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Muž bez domova se před mrazem skrýval v Letenském tunelu. Nohy měl v silnici a byl podchlazený

Sedmasedmdesátiletý muž bez domova zvolil zoufalý způsob, jak přečkat mrazivou noc do druhého dne. Za úkryt si zvolil velmi nešťastně Letenský tunel, kam je chodcům vstup zakázán a rozhodně nejde o bezpečné místo pro nocleh. Jeden z řidičů, kteří místem projížděli, naštěstí mužovu přítomnost nahlásili strážníkům, kteří mu pomohli jeho situaci řešit.

Muž ležel v jednom z výklenků a jeho nohy částečně zasahovaly do silnice. Když na místo přijeli strážníci, podchlazeného muže vyvedli z tunelu do bezpečného prostoru. „Protože si stěžoval na silnou bolest nohou, přivolali záchrannou službu. S ohledem na jeho sociální situaci mu hlídka také poskytla veškeré informace o tom, kam se může obrátit ohledně přespání, stejně tak, kde se může najíst, či získat teplé oblečení. Předala mu také kontakt na terénní pracovníky,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Muž strážníkům řekl, že občas přespává na lodi Hermes a jídlo i oblečení má. Přivolaní záchranáři si muže však i přesto převzali do péče.

Praha 1. prosince opět zahájila takzvaná zimní opatření, která jsou určena pro lidi bez domova. „Společně s dalšími organizacemi se do nich pravidelně také zapojují hlídky strážníků, kteří dle místní znalosti kontrolují místa, kde se lidé bez domova scházejí. Poskytují jim všechny důležité informace, aby mohli ve zdraví přečkat zimu. Pomoci ale mohou jen tomu, kdo si pomoci nechá,“ popsala mluvčí a doplnila, že strážníci vždy ale kontrolují základní životní funkce a pokud dotyčný nereaguje na oslovení, přivolají záchranáře.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky bezdomovec, Letenský tunel, mráz, zima, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž bez domova se před mrazem skrýval v Letenském tunelu. Nohy měl v silnici a byl podchlazený  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.