Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Armáda spásy bude znovu vybírat do červených kotlíků. Patronem sbírky je herec Polívka

Od soboty uvidí lidé na dvou místech v Praze klasické červené kotlíky, do kterých mohou přispět na děti, mládež, rodiny, seniory i opuštěné lidi. Stát u nich a zvonit na zvon budou dobrovolníci v tradičních uniformách. Patronem se stejně jako minulý rok stal herec Vladimír Polívka.

Červené kotlíky najdou lidé v pátky a soboty od poledne do sedmi večer před dvěma nákupními centry v centru Prahy až do 22. prosince. Jeden bude v Praze 5 před Novým Smíchovem, druhý v Praze 1 na náměstí republiky před Palladiem.

„Vánoční kotlíková sbírka je pro nás velice důležitá, protože z vybraných financí jsme schopni realizovat spousty aktivit, na které bychom jinak neměli prostředky. Proto si nesmírně vážíme každého daru a dárce, který se do této sbírky zapojí,“ vysvětlil v tiskové zprávě František Pekárek, národní ředitel sborové práce Armády spásy.

V Brně například z darovaných peněz zaplatili dětskému pěveckému sboru pronájem zkušebny a nahrávacího studia. Dětem z Kopřivnice připravili příměstských tábor a pro havířovské komunitní centrum, kde pracují se seniory, pořídili vysavač, myčku a další věci.

„I v letošním roce chce Armáda spásy sbírku využít na práci s dětmi, zejména na pořádání klubů a táborů či vedení hudebních a tanečních skupin. Dále na práci s rodinami, pro které pořádá speciální akce a pobyty,“ uvedla mluvčí Armády spásy Tereza Melišová.

„Také na práci se seniory, a to konkrétně na kluby rozvoje a trénování paměti, čtenářské kluby, vzdělávání seniorů, hudební kluby, pořádání výletů, doprovod na úřady či k lékaři. Finance budou využity také na práci s potřebnými, kterým církev Armády spásy pomůže v tíživé životní situaci a může jim pomoci s vyhledáním a navázáním kontaktu na sociální službu,“ dodala.

Přispět mohou lidé i platbou přes QR kód nebo přes portál.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Armáda spásy

Štítky Armáda spásy, sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Armáda spásy bude znovu vybírat do červených kotlíků. Patronem sbírky je herec Polívka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.