Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Praha chce mimopražským učitelům nabízet jako benefit městský byt

Hlavní město začne nabízet zájemcům o práci učitele v Praze městský byt. Pro učitele Praha letos vyčlení nově padesátku bytů. Loni jich přibylo 29 a celkem je pro učitele určeno 333 bytů. Novinářům to dnes řekl pražský radní Adam Zábranský (Piráti). Kromě učitelů má město vyčleněny také byty pro policisty nebo hasiče a pro sociálně slabší obyvatele a rodiny. Město vlastní několik tisíc bytů, z toho je 1400 určeno pro zmíněné profese.

"Prioritou jsou pro nás byty pro učitele. Nedostatek učitelů v Praze je vysoký a školství je jedna z našich hlavních priorit. Chci přijít ještě tento rok chci s návrhem navýšení počtu bytů pro učitele o dalších 50 bytů," řekl Zábranský.

Byty určené pro učitele nyní slouží především pro ty stávající. Nově by měla být část bytů vyčleněna jako benefit pro mimopražské zájemce o práci učitele, kteří na byt v Praze buď nemají, nebo jej nemohou sehnat. "Platové tabulky jsou stanoveny centrálně vládou pro všechny kraje stejně. Jenže v Praze jsou vyšší životní náklady, takže učitel jde raději do regionu, kde s příjem vyjde mnohem lépe," řekl Zábranský.

Přesná pravidla pro přidělení budou ještě stanovena. Město musí předejít tomu, aby učitel ve zkušební době ze školství neodešel do soukromého sektoru, ale nadále bydlel v městském bytě určeném pro učitele.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, byty, učitelé, Praha, Adam Zábranský, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha chce mimopražským učitelům nabízet jako benefit městský byt  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.