Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Praha dá deset milionů korun na pomoc dětem z rodin ohrožených chudobou

Praha dá z programu Potravinová pomoc dětem deset milionů korun na školní stravování žáků mateřských, základních a středních škol, jejichž rodina je ohrožena chudobou. Dnes to schválili městští radní. Cílem je mimo jiné poskytnout těmto dětem vyváženou stravu. Zájemci o dotaci mohou magistrátu zasílat své žádosti od 16. do 20. listopadu.

Pomáhat se bude přímo ve školách nebo stravovacích zařízeních

Program má zajistit bezplatné školní stravování dětem z mateřských škol a žákům základních a středních škol, jejichž rodina je ohrožena chudobou a ocitla se v nepříznivé finanční situaci.

Má poskytnout těmto dětem zdravou vyváženou stravu, a zvýšit tak jejich školní docházku, účast na předškolním vzdělávání a odpoledních zájmových aktivitách. „Celkově je snahou omezit jejich případné sociální vyloučení a zajistit jejich integraci do společnosti," píše se v dokumentu. Pomáhat se bude přímo ve školách nebo stravovacích zařízeních, příspěvek nebude vyplácen rodičům.

Radnice mohou část peněz využít právě na stravné

Pro podporu rodin v nouzi využívají některé městské části také takzvaný balíček okamžité pomoci Pražanům, kdy radnice mohou část peněz využít právě na stravné. Ten má podle radního pro školství Antonína Klecandy (STAN) v prosinci končit a díky programu Potravinová pomoc dětem bude i tak zajištěno stálé stravování zdarma pro tyto žáky.

Finanční prostředky na potravinovou pomoc dětem jsou vypláceny z 90 procent z Evropského sociálního fondu plus a z deseti procent z prostředků hlavního města. Určeny jsou dětem ve věku od dvou do 20 let z rodin, kterým náleží podpora v hmotné nouzi. Hlavní město se do tohoto programu zapojuje pravidelně od roku 2016.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky pomoc, sociální, chudoba, děti, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha dá deset milionů korun na pomoc dětem z rodin ohrožených chudobou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.