Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Radní ruší výběrko na provozovatele Rybářského domečku. Nechceme z něj luxusní restauraci, říkají

Rybářský domeček na pražské Kampě zatím nenajde nového provozovatele. Nová rada městské části se na svém úterním zasedání rozhodla zrušit veřejnou zakázku na pronájem Michnovského letohrádku zvaného Rybářský domeček. Žádná z došlých nabídek totiž podle radních nesplnila v plné míře zadání.

„Rybářský domeček je symbolem Kampy a tomu by měla odpovídat i jeho budoucnost. Žádná z předložených nabídek stoprocentně nesplnila zadání a navíc nebyl tento důležitý projekt prakticky vůbec diskutován s veřejností, aby radnice zjistila, jaké využití by občané nejvíce přivítali,“ vysvětlil důvody zrušení výběrového řízení starosta Prahy 1 Petr Hejma (STAN).

Podle radních by nabídky zájemců vedly pouze k vytvoření další turistické atrakce. „Zorganizujeme participační setkání za účasti občanů i spolků, s nimiž budeme na téma budoucnosti tohoto objektu diskutovat,“ popsal radní Prahy 1 Michal Caban (Iniciativa občanů), podle kterého rozhodně nesmí být cílem vytvoření luxusní restaurace, do níž 99 procent občanů nikdy nepřijde.

Michnovský letohrádek má bohatou historii. V minulosti v přízemí fungovala rybí restaurace, zatímco v horní části sídlil Český rybářský svaz. Největší slávu tomuto památkově chráněnému objektu pak přinesl legendární film „Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách“, který se v něm natáčel.

Ohodnoť článek

Foto Praha 1

Štítky Praha, Praha 1, Rybářský domeček, Kampa, restaurace, Petr Hejma, Starostové a nezávislí, Michal Caban, Český rybářský svaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní ruší výběrko na provozovatele Rybářského domečku. Nechceme z něj luxusní restauraci, říkají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.