Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Převaděč do auta nacpal dvacet Syřanů, chytili ho na Pražském okruhu

Hlídka pražské cizinecké policie odhalila v autě pašeráka lidí dvacet mužů ze Sýrie, kteří do Česka přijeli ze Slovenska. Všechny je do sousedního státu vrátili, převaděče z ciziny zadrželi. Hrozí mu až osm let vězení.

Dodávky s cizí poznávací značkou si hlídka cizinecké policie všimla ve čtvrtek 24. srpna kolem třetí ráno. Řidič na sebe upoutal pozornost, když se za volantem začal chovat nestandardně. Policisté ho proto na šestém kilometru ve směru na Plzeň zastavili.

„Okamžitě po jeho zastavení ucítili ze zadní části vozidla silný zápach. Při otevření nákladového prostoru nalezli celkem dvacet mužů, kteří se tísnili v dodávce na zemi,“ informovala na policejním webu mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Řidiče zadrželi a převezli na policejní služebnu. Ostatních dvacet mužů původem ze Sýrie ve věku od čtrnácti do osmačtyřiceti let vrátili o den později na Slovensko, kde mají zažádáno o azyl.

„V případě prokázání viny jednadvacetiletému cizinci za převaděčství hrozí trest odnětí svobody v délce až osm let,“ dodala Kropáčová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky cizinecká policie, převaděč, Sýrie, migranti, auto, Pražský okruh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Převaděč do auta nacpal dvacet Syřanů, chytili ho na Pražském okruhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.