Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z pražského vánočního stromu je posezení v zahradě dětského domova

Pětadvacetimetrový smrk z Kytlice na Děčínsku stál na Staroměstském náměstí od noci na 22. listopadu 2023, slavnostně se rozsvítil v sobotu 26. listopadu a naposledy se rozzářil letos v pátek 6. ledna, pak ho pracovníci Technologií hlavního města Prahy odzdobili, vyjmuli z kotvení, zbavili větví a rozřezali na menší díly. Příběh vánočního stromu ze Staroměstského náměstí se dopíše v Dětském domově Dolní Počernice, kam putovaly výrobky ze dřeva vánočního stromu.

Dřevo ze stromu zpracovali žáci SOŠ Jarov

Dřevo vánočního stromu zpracovali žáci ze Střední odborné školy Jarov, vznikly z něj zahradní stůl s lavicemi a netradiční domek pro brouky. SOŠ Jarov zpracovávala vánoční strom ze Staroměstského náměstí už třetím rokem v řadě. „Tentokrát naši žáci pod vedením učitele odborného výcviku vyrobili z fošen stůl s několika lavicemi a také hmyzí hotel. Abychom děti z domova překvapili, pojali jsme jej netradičně a dali mu podobu hradu se čtyřmi vysokými věžemi. Jak jsme slíbili na začátku letošního roku, výrobky jsme zvládli připravit ještě před příchodem léta,“ popsal práci žáků zástupce ředitele pro odborný výcvik SOŠ Jarov Vilém Kodíček.

„Jsem moc rád, že příběh našeho vánočního stromu nekončí, ale že bude pokračovat dál. Během Vánoc dělal radost lidem na Staroměstském náměstí, teď bude těšit děti z Dětského domova Dolní Počernice. Zároveň mě potěšilo i to, že strom zpracovali žáci z oborů truhlář a tesař, kteří díky tomu měli šanci poznat, že skrze svůj um mohou nejen vyrábět kvalitní výrobky, ale také rozdávat radost. Přeji si, aby výrobky z vánočního dřeva sloužily dlouho a aby se dětem líbily,“ uvedl v tiskové zprávě pražský radní pro oblast infrastruktury Michal Hroza (TOP 09).

Hledá se vánoční strom pro Staroměstské náměstí. Pořadatelé nabízejí finanční odměnu

Pořadatelé největších vánočních trhů v České republice opět vyhlásili soutěž, ve které budou hledat vánoční strom, který se stane dominantou Staroměstského náměstí v Praze o letošních Vánocích. Lidé, kteří chtějí vytipovat strom vhodný na...

Ze stromu jsou lavičky a hmyzí dům

Nábytek pro venkovní využití ředitele dětského domova v Dolních Počernicích potěšil. „Když jsem byl střední školou osloven, zda bych výrobky z vánočního stromu přijal, tak jsem byl nadšen. Lavičky se nám hodí k ohništi, kde jsme takto hezké posezení neměli. Hmyzí dům je zase zajímavá a vzdělávací věc pro děti. Na konečné provedení jsem se moc těšil,“ sdělil ve zprávě pro novináře ředitel dětského domova Martin Lněnička.

Vánoční smrk, který vyrostl v Kytlicích na Děčínsku, zdobil Staroměstské náměstí šest týdnů a posléze posloužil jako materiál pro další zpracování.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Technologie hlavního města Prahy

Štítky vánoční strom, nábytek, posezení, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z pražského vánočního stromu je posezení v zahradě dětského domova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.