Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Meteorologové varují před vysokými teplotami v Praze, přidají se i silné bouřky

Český hydrometeorologický ústav vydal varování kvůli vysokým teplotám, které dnes i zítra překonají třicet stupňů. K nim se zítra odpoledne přidají i silné bouřky, které mohou doprovázet kroupy a přívalový déšť.

Výstraha před vysokými teplotami platí od dnešního poledne až do desíti do večera, znovu pak od zítřejších deseti ráno do deseti večer. Podle meteorologů teploty překročí 31 stupňů Celsia, což je vysoká zátěž na lidský organismus a hrozí přehřátí a dehydratace.

„Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech,“ píše se na webu Českého hydrometeorologického ústavu.

Pro středu pak platí i výstraha před bouřkami. „Velmi teplý a současně vlhký vzduch nad naším územím bude příčinou pro tvorbu pásů silných bouřek, od středečního odpoledne do noci na čtvrtek. Bouřky budou provázeny silnými nárazy větru do 80 kilometrů v hodině, kroupami, intenzivními srážkami,“ vysvětlili meteorologové na svém Twitteru.

Lokálně se mohou rozvodnit malé toky, může také dojít k zatopení podchodů, podjezdů a sklepů. Lidé si pak mají dát pozor na poletující předměty, blesky a v autě jet opatrně.

S bouřkami předpověď počítá i ve čtvrtek odpoledne, večer a v noci na pátek.

Ohodnoť článek

Foto Eva Hradilová

Štítky počasí, horko, bouřky, Český hydrometeorologický ústav, výstraha, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před vysokými teplotami v Praze, přidají se i silné bouřky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.