Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

VIDEO: Lidi v centru vyděsil kouř na Hradě. Hasiči likvidovali požár střelnice

, aktualizováno 16. června 2023, 20:58

Hasiči dnes odpoledne bojovali s požárem budovy střelnice v Sedlci v okrese Praha – Východ. Kouř byl vidět i z centra hlavního města, někteří lidé se obávali, že hoří Pražský hrad. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu, na místě byli i záchranáři.

O výjezdu informovali hasiči na Twitteru dvacet minut před třetí hodinou v reakci na příspěvek znepokojeného Pražana. „Dobrý den, u pražského hradu stoupá hustý kouř a nikde nevidím zprávu co se děje. Děkuji,“ napsal Tomáš Nosek na svém účtu.

Podle hasičů ale nehořel Pražský hrad, ale budova střelnice v Sedlci v okrese Praha – Východ. „Jednotky ve II. stupni požárního poplachu vyjely do Sedlce k hlášenému požáru na střelnici o rozsahu 30x30 m. Nyní zasahujeme 3 vodními proudy v dýchací technice a místo je rozděleno na několik úseků,“ informoval na Twitteru mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Dodal, že kouř byl vidět z několika částí Prahy i Středočeského kraje. Potvrdili to lidé na sociálních sítí, kteří sdílí videa například z Dejvic nebo z Libně.

Na místo přijeli záchranáři, inspektor a speciál Fénix. „V tuto chvíli na místě nejsou žádné zraněné osoby, záchranáři na místě zůstávají do doby ukončení zásahu,“ uvedla na Twitteru mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Požár dostali hasiči pod kontrolu po hodině, pak pokračovali s dohašováním a hledáním skrytých ohnisek. Během zásahu se lehce zranil jeden hasič, toho ošetřili a pokračoval v práci. 

Příčinu požáru vyšetřují, škoda se odhaduje na několik milionů.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Praha, Tomáš Nosek, ZZS HMP

Štítky požár, Sedlec, Pražský hrad, hasiči, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana N

Paní Hradilová by se neměla veřejně projevovat. Její články jsou plné chyb gramatických, slohových a faktických. Sedlec je součást Prahy 6 již několik desetiletí. A ta střelnice je na rozhraní Sedlce a Suchdola . Oboje je součást Prahy 6. A rozhodně to neleží na východě.

Sobota, 17. června 2023, 07:38Odpovědět

VIDEO: Lidi v centru vyděsil kouř na Hradě. Hasiči likvidovali požár střelnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.