Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTOGALERIE: Dejvice ožily přehlídkou zahraničních tradic. Festival ambasád přinesl ochutnávky z Gruzie i z Argentiny

Už pošesté se v sobotu v Dejvicích koná Festival ambasád. Zástupci zemí z celého světa představují návštěvníkům svá typická jídla, výrobky, ale i hudbu nebo oblečení. Akce je každoročně velmi oblíbená, v předchozích ročnících dorazilo kolem 15 tisíc lidí, a i tentokrát byl prostor mezi Vítězným náměstím a kampusem vysokých škol plný lidí.

Událost probíhá od osmi hodin ráno do osmi večer. Prezentace jednotlivých zemí zajistily především jejich ambasády, honorární konzuláty nebo hospodářské komory, akce se účastní i samotní velvyslanci. Někteří z nich se i s rodinami podíleli na přípravě občerstvení, zapojují se ale také další cizinci žijící v Praze.

Jídlo i kultura z celého světa

Kromě gruzínských chačapuri, argentinského masa, maďarského koření nebo švýcarského sýra je na místě možné pořídit třeba tradiční oblečení z Ghany, dřevěné a porcelánové nádobí z Tuniska nebo vyšívané košile z Ukrajiny.

Součástí festivalu je i doprovodný program. Na zahájení zahrála bubenická skupina Blabuburo, která se zaměřuje na africkou hudbu. Během dne vystoupily také soubory věnující se lidovým tancům z Thajska nebo Kosova, taneční skupiny z Koreji nebo z Palestiny. Na pódiu se představilo také Mongolsko, Indie, Brazílie nebo Ázerbájdžán.

Tradiční trhy na Kulaťáku, které se na místě konají každou sobotu do dvou hodin, jsou součástí festivalu. Vstup do celého areálu je zdarma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dejvice, tradice, hudba, Praha, kultura, ambasáda, zahraničí, trhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Dejvice ožily přehlídkou zahraničních tradic. Festival ambasád přinesl ochutnávky z Gruzie i z Argentiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.