Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Muž zkolaboval v parku a přestal dýchat. Život mu zachránili policisté

Pražští policisté z oddělení hlídkové služby pomohli zachránit život pětapadesátiletému muži, který zkolaboval v parku. Do parku u Hollarova náměstí je zavolali kolemjdoucí. Policisté po příjezdu zahájili nepřímou srdeční masáž do doby, než se u muže podařilo obnovit životní funkce. Muž skončil v nemocnici.

Policisté vyjížděli k muži, který zkolaboval v parku poblíž Hollarova náměstí a zůstal v bezvědomí. „Policisté při příjezdu na místo zahlédli skupinku mávajících osob, která je navedla přímo k muži, který zkolaboval. Jelikož pětapadesátiletý muž nedýchal, jeden z policistů okamžitě zahájil nepřímou srdeční masáž, zatímco jeho kolega připravoval přístroj AED k nalepení elektrod. Ten však výboj nedoporučil a proto policisté pokračovali v resuscitaci,“ popsala policejní zásah mluvčí Violeta Siřišťová.

Na místo přijeli přijeli pomoci další policisté, ale také záchranáři, kteří ihned zahájili další úkony spojené s obnovením základních životních funkcí. Policisté stále pokračovali v nepřímě srdeční masáži.

„U muže se podařilo obnovit životní funkce a následně byl převezen do nemocnice,“ uvedla Siřišťová a doplnila, že díky rychlému zásahu a spolupráci byl zachráněn další lidský život.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky kolaps, záchrana života, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž zkolaboval v parku a přestal dýchat. Život mu zachránili policisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.