Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na českém trhu jsou nebezpečné nabíječky pro iPhone. Mohou i zabít

Česká obchodní inspekce varuje před nabíječkou OEM pro iPhone, při jejímž používání hrozí úraz elektrickým proudem. Na českém trhu byl výrobek bez obalu a bez označení výrobce či dovozce. ČOI nařídila jeho okamžité stažení. Informoval o tom mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Podle ČOI je riziko úrazu vážné. „Může vést až ke smrti uživatele tím, že se uživatel dotkne USB konektoru na těle výrobku, na kterém se objeví nebezpečné síťové napětí 230V v důsledku možnosti průrazu nedostatečné izolace mezi primární a sekundární částí výrobku," uvedla inspekce.

Výrobek pochází z Číny, jeho distributorem je společnost Quikset z Plzně. Podle ČOI není označen povinnými údaji o čísle typu či dávky, sériovým číslem nebo jiným prvkem umožňujícím jeho identifikaci, povinnými údaji o obchodním jméně a adrese pro doručování výrobce případně dovozce. Vyjádření firmy ČTK zjišťuje.

ČOI zakázala nabíječku na českém trhu prodávat. „Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na ministerstvu průmyslu a obchodu a informace o něm byly zveřejněny v systému Safety Gate," dodala inspekce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČOI

Štítky nabíječka, trh, zdraví, elektronika, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na českém trhu jsou nebezpečné nabíječky pro iPhone. Mohou i zabít  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.