Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

VIDEO: Prahou prošel Majálesový průvod, vyvrcholí festivalem v Letňanech

Desítky lidí dnes v rámci Majálesového průvodu prošly z centra Prahy na Strossmayerovo náměstí. Účastnili se ho studenti v barvách svých škol, jejich královny a králové a nazdobené alegorické vozy. Na těch vystoupilo ještě před začátkem festivalu v Letňanech několik kapel.

Studenti se tradičně setkali u radnice Prahy 1 na rohu ulic Vodičkova a Jungmannova. Pokáceli májku, starostka Jedničky Terezie Radoměřská (TOP 09) jim pak k průvodu dala starostenské povolení a společně přestřihli majálesovou pásku.

Za každou zúčastněnou školu dorazil samozřejmě i královský pár a jejich družina v odpovídajících barvách. Od úřadu se pak přesunuli k alegorickým vozům zaparkovaným na Karlově náměstí.

Tam už zahráli první umělci jako předzvěst festivalu, který na letišti v Letňanech začíná v poledne. Za Univerzitu Karlovu vystoupila kapela Inekafe, za Českou zemědělskou univerzitu kapela Jelen, Policejní akademii Dorian, Ambis si vybrala Grey256 a střední školy Sofiana.

Na průvod, který měl cíl na Strossmayerově náměstí, dohlížela policie. Mířil přes Smetanovo nábřeží, Čechův most a nábřeží Edvarda Beneše. Do Letňan se pak účastníci dopravili metrem. Tam na třech pódiích zahrají desítky interpretů.

FOTOGALERIE: Prahou prošel Majálesový průvod

Sobota, 29. dubna 2023, 11:43

FOTOGALERIE: Prahou prošel Majálesový průvod
FOTOGALERIE: Prahou prošel Majálesový průvod

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tran Anh Tuan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Prahou prošel Majálesový průvod, vyvrcholí festivalem v Letňanech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.