Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žena z Prahy chová ve špatných podmínkách skoro třicet zvířat, veterináři je chtějí odebrat

Inspektoři Státní veterinární správy navrhli odebrat 28 zvířat ženě, která na Libeňském ostrově v nevhodných podmínkách chovala deset psů, devět koček a devět papoušků. Podnět podala městská veterinární správa, která Úřadu městské části Praha 8 navrhuje uložit ženě také zákaz chovu a propadnutí zvířat.

Chovatelce byli již zadrženi ptáci, kteří patří na seznam mezinárodně chráněných druhů CITES (úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin). 

Inspektoři zjistili, že žena měla zvířata ve dvou místnostech o celkové ploše 40 metrů čtverečních.

Chovatelka zvířata podle veterinářů rozmnožovala v podmínkách, které neodpovídají počtu zvířat. Zvířata neměla dostatečný prostor pro hru, odpočinek nebo fyzickou aktivitu. Zároveň podle inspektorů byly v místě nevhodné hygienické podmínky.

Pražská veterinární správa podala městskému úřadu návrh na odebrání všech zvířat a umístění do náhradní péče. „Zároveň obci s rozšířenou působností doporučila dle příslušného paragrafu zákona na ochranu zvířat proti týrání zákaz chovu a propadnutí zvířat, protože chovatelka neposkytla týraným zvířatům péči, kterou vyžadoval jejich zdravotní stav a je důvodná obava, že jejich týrání bude pokračovat," uvedl v tiskové zprávě mluvčí Státní veterinární správy Petr Majer.

Kontroly chovu se kromě Státní veterinární správy zúčastnili také zástupci České inspekce životního prostředí a celní správy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Státní veterinání správa, zvířata, chov, Libeň, pes, kočka, papoušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Prahy chová ve špatných podmínkách skoro třicet zvířat, veterináři je chtějí odebrat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.