Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chcete žít udržitelněji? Nechte se tento víkend inspirovat v Centru Černý Most

PR článek

Udržitelnost nemusí být žádná věda! Stačí zavítat kdykoliv během víkendu 18. a 19. března v čase od 13.00 do 18.00 hodin do Centra Černý Most. O rady a tipy na to, jak být udržitelnější v oblasti módy, kosmetiky i obecně přístupu k neplýtvání se podělí odborníci z neziskových organizací. Na místě se můžete těšit na upcycling dílny, swapování i na live talk show například s herečkou Míšou Tomešovou nebo stand-up komičkou Adélou Elbel.

Kompletní program a spoustu tipů v oblasti udržitelnosti pak naleznete na webových stránkách nakupyudrzitelne.cz.  A co vás všechno o víkendu čeká?

Upcycling dílny

Během obou dnů můžete po celý den navštívit speciální upcycling dílny, ve kterých snadno vdechnete svým starým věcem nový život. Vyrobit si třeba ze starých triček krásné náramky a čelenky nebo z obyčejných sklenic vlastní zdobené nádoby na bezobalový nákup? Žádný problém. Dílny budou otevřeny na Centrálním náměstí, a to vždy v čase 13.00–18.00. Stačí si vybrat, co vás bude nejvíce bavit.

Přednášky s odborníky na udržitelnost

Nebudou chybět ani odborné přednášky, kde můžete načerpat plno inspirace přímo od zástupců neziskových organizací jako je Potex, Zerowaster, Kokoza nebo
Re-use. Promluví ale například i módní stylistka nebo švadlenka. Dozvíte se jak na bezobalovou domácnost, kompostování, v čem spočívá udržitelná móda nebo proč volit přírodní kosmetiku. Kompletní rozpis přednášek naleznete na nakupyudrzitelne.cz.

Pop-up s přírodní kosmetikou

Přijďte se nechat chvíli hýčkat a svěřit do rukou odbornic na udržitelné líčení. K dispozici vám totiž budou v sobotu 18. 3. od 13.00 pop-up stánky s přírodní kosmetikou, kde bude možné se s vizážistkami poradit, jak na udržitelnější líčení.

Známé tváře

Program obohatí také oblíbené známé tváře, kterým udržitelnost není lhostejná a nasdílí vám své vlastní tipy a triky. Nenechte si proto ujít setkání s herečkami Míšou Tomešovou nebo Vlastinou Svátkovou, stand-up komičkou Adélou Elbel, spisovatelkou Bárou Nesvadbovou a novinářem Janem Tunou.

Swapování

V Centru Černý Most máte nyní také možnost tzv. swapování neboli výměny vašich oblíbených knih, pokojových rostlin nebo třeba oblečení pro děti za jiné věci z druhé ruky. Stačí kdykoliv do 5. dubna donést knihy, rostliny nebo dětské oblečení, které už vám doma nedělá radost, k Centrálnímu náměstí a odnést si na oplátku věci od někoho jiného.

Více o programu a udržitelných aktivitách Centra naleznete na nakupyudrzitelne.cz.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete žít udržitelněji? Nechte se tento víkend inspirovat v Centru Černý Most  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.