Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Staromák zaplnily tisíce lidí. Přišly podpořit Pavla

, aktualizováno 25. ledna 2023, 19:50

V pět hodin odpoledne oficiálně vypuklo setkání podporovatelů prezidentského kandidáta Petra Pavla na Staroměstském náměstí. Akce do centra Prahy přilákala tisíce lidí. Náměstí se postupně zaplňovalo už od čtvrté hodiny odpolední. Na pódiu na Staroměstském náměstí vystoupili kromě Petra Pavla také Danuše Nerudová, Pavel Fischer, Marek Hilšer, Zdeněk Svěrák a další. Na dodržování pořádku dohlíželi policisté.

Fanoušci čekali i tři hodiny

Tým Petra Pavla už před akcí upozornil účastníky, aby vzhledem ke kapacitě Staroměstského náměstí využívali k příchodu jiné ulice než Železnou, Melantrichovu a Celetnou, aby se neucpaly. „Pokud by k tomu došlo, akce bude z bezpečnostních důvodů ihned ukončena. Buďte tedy opatrní, hlavně v klidu. Děkuji a těším se na viděnou,“ napsal Petr Pavel před akcí na facebookové stránce události.

Na akci dohlíželi policisté. „Policie připravila standardní bezpečnostní opatření. Dohlížíme na dodržování veřejného pořádku,“ řekl pro naši redakci před akcí policejní mluvčí Richard Hrdina.

Jako jeden z prvních dorazil ve dvě odpoledne Pavlův podporovatel Filip Hübsch, na Pavla čekal tři hodiny. „Teď ho uvidím poprvé. Chtěl jsem ho zastihnout i na náměstí Míru, to se ale nepovedlo," řekl našemu redaktorovi na místě Filip Hübsch. Pro osmnáctiletého mladíka jsou to první prezidentské volby.

Čekajícím krátilo čas vystoupení bubeníků stejně jako v Brně.

Hilšer: „Já si myslím, že Andrej Babiš je katastrofa"

Krátce po páté hodině účastníky stejně jako v Brně přivítal herec Vladimír Polívka, který je programem provedl. Hned po něm promluvil Pavel, kterého doprovodila manželka Eva. „Dneska mě vidíte v premiéře v kabátu. Je to jasným důkazem, že i starého psa naučíš novým kouskům,“ prohlásil s úsměvem Petr Pavel. Dav pak začal skandovat „Pavel na Hrad".

Po Pavlovi si vzali slovo neúspěšní kandidáti z prvního kola Danuše Nerudová, Pavel Fischer a Marek Hilšer. „Náš společný cíl je velmi blízko, ale nesmíme se ukolébat tím, že všechno dobře dopadne," prohlásila Danuše Nerudová. Lidi vyzvala, ať jdou volit a teprve pak jedou na lyže.

„Na náměstích v Ústí, v Ostravě i v Brně vidíme obrovskou sílu, sílu naděje, že náš hlas něco váží. Vím, jaká je to fuška, když máte prezidenta nebo vládu, kteří nejsou ve své roli," řekl Fischer.

„Nepřišel jsem proto, abych přesvědčoval přesvědčené, ale abych hovořil k těm, kteří ještě váhají koho budou volit. V životě nastávají chvíle, kdy musíme udělat kompromis, abychom zabránili katastrofě. A já si myslím, že Andrej Babiš je katastrofa,“ prohlásil Hilšer.

Promluvili sportovci i umělci

Po nich dostal mikrofon Zdeněk Svěrák. Promluvil o hodnotách Jana Husa a potřebě vyvětrat Pražský hrad. „Hoďte tam Petra i Pavla, jsou na jednom lístku," dodal Svěrák.

Zpěvačka Bára Poláková pak přednesla připravenou báseň a herec Jiří Mádl politoval Pražské jezulátko. „Věřím, že Pavel vymete z Hradu nenávist a zášť,“ pokračoval po nich spisovatel Patrik Hartl.

Po umělcích přišli na řadu sportovci. Tenistka Lucie Šafářová s manželem, hokejistou Tomášem Plekancem, zavzpomínali na roky reprezentování v českých barvách. „Věříme, že pan generál Pavel bude naše hodnoty nejlépe chránit a reprezentovat," řekla Šafářová. Plekanec pak volby přirovnal k boji v zápasech do posledních minut. 

Bývalý hokejista Jiří Hrdina pak zavzpomínal na chvíle po vítězství v Naganu, kdy sportovce vítali lidé také na Staroměstském náměstí.

Akci uzavřela píseň Jednou budem dál

Petr Pavel se podruhé dostal k mikrofonu po půl šesté. Lidi několikrát vyzval, aby přišli k volbám a kritizoval kampaň Andreje Babiše. „Myslím si, že všichni, kdo jsme tady, chceme demokracii, svobodu, toleranci, slušnost, důstojnou společnost a budoucnost. A chceme, aby to platilo ve městech i vesnicích," řekl Pavel.

Babišova kampaň podporovaná dosluhujícím prezidentem Milošem Zeman a proruskou komunitou podle něj proti sobě poštvala českou společnost. „Stihl urazit vojáky a válečné veterány a znejistit naše válečné spojence," dodal Pavel.

Na konci akce před šestou hodinou zazněla píseň Jednou budem dál v podání Báry Polákové, Michala Strnada a studentů Gymnázia a Hudební školy hlavního města Prahy.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Honza Faltus, Ivo Spisar

Štítky setkání, lidé, prezident, kandidát, Petr Pavel, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Karel Donát. Schůzka antičech, antizeman, antibabiš, dříve anticharta, pískači, milionlepšolidi, červení kartaři a trenýrkáři. Nechtějí vidět nástup nové totality zelenismus migrantismus kovidismus duhysmus globalismus jůůtůůberismus ekonomismus oligarchismus euhujerismus korektivismus, kácení soch, vepřína, cukrovarů, letiště, překupníci, tuneláři, odkláněči, pašeráci, pasáci, vexláci, lháři, podvodníci kteří se scházeli v jedové chýši zvané Diskoland Sylvie, falešní studenti falešných práv bendovci a škol prodavačů titulů, mrazkovci, rychtigovci, rydlrakušanovci, feriovci, danuschovci, návrat devadesátek viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, písně Karel Kryl Demokracie, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Klus Pánubohu do oken, Mám jednu ruku dlouhou, Sami, Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy, rédlovcirakušanovci s pytlem na mrtvoly mezi státní vlajky a ,přátelské' hovory s myslícími lidmi jiného názoru. Děliči Československa, zhasinači a rozkradači, převlečení soudruzi soukmenovci. Mafie lichvářských všudezdejších všehoschopných vychytralých válečnických trpaslíků, kudlanek, trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů dnes vrcholí u nás. Volme rozumem, Obchodník proti Pávkovi. O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald, české titulky, film Už je zase tady'(není to o pávkovi). K dnešnímu marasmu na YT U rádio Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova. Filmy Příběh Kmotra -agent StB Mrázek, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazí, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, vše o mafii. Kmotr, Hlava 22, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Forest Gump, Četa, Erin Brockovich, Vlk z Wall Streetu. Knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB... Karel Kryl v roce 93 znovu emigroval, Karel Gott který je znal, chodil jim zpívat také před smrtí varoval před nástupem nové totality. Volme hlavou.

Čtvrtek, 26. ledna 2023, 11:29Odpovědět

Karel Donát

Tolik lidí nebylo ani na Václaváku u Svrábela ????

Středa, 25. ledna 2023, 17:40Odpovědět

Libor Burian

K situaci 21.1.23. YT, na U rádiu Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova. ....................................................... Dnes výběr mezi Obchodníkem a generálem pávkem, zlačeným na hrad mafií.

Středa, 25. ledna 2023, 17:16Odpovědět

VIDEO: Staromák zaplnily tisíce lidí. Přišly podpořit Pavla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.