Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prahu zdobí české vlajky. Na Nový rok rozzáří některé budovy trikolora

Na Nový rok se budovy v Praze rozzáří v barvách české trikolory a budovy budou ověšeny českými vlajkami. Česká republika totiž 1. ledna 2023 oslaví 30. výročí svého vzniku. Koncem ledna se do pražských ulic vypraví speciální tramvaj k připomenutí výročí volby Václava Havla prvním českým prezidentem.

Praha v rámci oslavy třiceti let od vzniku samostatného českého státu nasvítí českou trikolorou 1. ledna od čtyř hodin odpoledne Novou radnici na Mariánském náměstí, Petřínskou rozhlednu, Rudolfinum a také zdi pod Metronomem na Letné.

Kromě nasvícení některých budov ozvláštní Prahu při novoročních oslavách i české vlajky v ulicích. „Vlajky jsme instalovali tradičně na stožáry veřejného osvětlení na historicky významných místech v centru hlavního města. Celkem 59 jich už nyní zdobí Václavské náměstí a ulice Na Příkopě a Národní,“ popsal v tiskové zprávě předseda představenstva společnosti Technologie hlavního města Prahy Tomáš Jílek.

Oslavy vzniku České republiky budou probíhat i v metru. V neděli 1. ledna 2023 bude od osmé hodiny ranní až do osmé hodiny večerní ve všech stanicích metra znít hlášení: „Již 30 let jedeme po vlastní lince jako samostatná Česká republika. Přejme si proto šťastnou cestu i do budoucna. Vaše hlavní město Praha.“ Vlajkami budou ozdobeny i tramvaje v ulicích hlavního města.

„A 26. ledna 2023 vyjede do ulic Prahy speciální tramvaj u příležitosti třicátého výročí od zvolení Václava Havla prvním českým prezidentem. Ta zároveň připomene největší úspěchy naší republiky za posledních třicet let, jako jsou vstup do NATO, vítězství hokejistů na olympijských hrách v Naganu nebo vstup do Evropské unie,“ doplnil náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MHMP

Štítky oslavy, vlajka, Česká republiky, trikolora, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prahu zdobí české vlajky. Na Nový rok rozzáří některé budovy trikolora  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.