Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Je ti zima? Vezmi si mě. Iniciativa Lepší město rozvěsila v Praze bundy pro potřebné

Členové týmu iniciativy nazvané Lepší město v období Vánoc rozmístili na několika místech v Praze zimní bundy, které si mohl vzít kdokoliv, kdo o ně měl zájem. Zimní bundy se objevily například v okolí pražského hlavního vlakového nádraží nebo na náměstí Jiřího z Poděbrad. Vzhledem k tomu, že hned druhý den byly bundy pryč, chtějí iniciátoři v této akci nadále pokračovat.

„Je ti zima? Vezmi si mě“

Den před Štědrým dnem se na několika veřejných místech v ulicích Prahy objevily zimní bundy a kabáty. „Pořídili jsme několik zimních bund a kabátů a rozmístili je do veřejného prostoru,“ napsali členové týmu Lepšího města na své sociální sítě k fotkám zmíněných bund.

Bundy na sobě měly cedule s nápisem „Je ti zima? Vezmi si mě“ a jednoduchá výzva měla velký úspěch. „Druhý den už byly pryč. Jsme rádi, že bundy a kabáty udělaly lidem radost a bude jim o něco tepleji,“ napsali členové týmu Lepšího města na své sociální sítě.

Jde mi o to, aby lidi víc vnímali okolí, říká zakladatel projektu Lepší město Honza Faltus

Jednadvacetiletý Honza Faltus je duchovním otcem projektu s názvem Lepší město, což je iniciativa, která se snaží nabádat lidi k tomu, aby se zajímali o své okolí. Kde Honza nejčastěji uklízí, jak funguje spolupráce s městskými částmi...

Bundy se budou v ulicích Prahy objevovat i dál

Důvody rozmístění bund a kabátů do veřejného prostoru jsou prosté. „Přáli bychom si, aby se naše prostředí kultivovalo nejen z hlediska funkčnosti a estetiky, ale i z hlediska vzájemných vztahů mezi námi. Abychom nejen na Vánoce mysleli na ty, kteří jsou z jakýchkoliv důvodů znevýhodnění, abychom k sobě byli solidární a pomáhali si,“ píše se na sociálních sítích projektu.

Bundy plánují členové týmu Lepšího města rozmisťovat v ulicích Prahy i nadále. „Budeme rádi, když nám s tím lidé pomohou. Chcete-li se spolu s námi zapojit do podobných projektů, stačí se nám ozvat na mail lepsimesto@gmail.com nebo přes naše sociální sítě, jsme na Facebooku i na Instagramu,“ řekl redakci Pražské Drbny iniciátor projektu Lepší město Honza Faltus.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Honza Faltus

Štítky bundy, zima, Lepší město, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je ti zima? Vezmi si mě. Iniciativa Lepší město rozvěsila v Praze bundy pro potřebné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.