Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Park Na Solidaritě projde revitalizací. Bude mít nové cesty i osvětlení

Severní část parku, který se nachází v blízkosti divadla Solidarita v pražských Strašnicích, se dočká nové podoby. Rekonstrukce opraví a rozšíří cestní síť a přidá nové prvky a mobiliář. Park by tak na konci oprav měl mít například dostačující osvětlení.

V parku budou dvě nové trasy

„Klíčovou součástí rekonstrukce je vytvoření nového povrchu na místě stávajícího chodníku a odpočinkového místa. Nové chodníčky pak zlepší přístupnost parku,“ uvádí městská část na svém webu.

Cestní síť mají tvořit dvě diagonální trasy, které protínají stávající cestu v severní části parku. Doplní je půloblouková cesta ze žulových odseků, která povede mezi vysokými duby. Během oprav dojde k výměně a doplnění laviček. Přibude také pítko a osvětlení parku.

Na rozhodování se podíleli místní

Opravy probíhají na základě studie, která vznikla podle vítězného soutěžního návrhu ze srpna 2017. Před i po samotné soutěži se do formování nové podoby mohli zapojit místní obyvatelé. Už v roce 2016 proběhl průzkum mezi občany, informační kampaň nebo sousedské setkání ve Strašnickém divadle.

Následně měli místní možnost zhodnotit i tři soutěžní studie. „Smyslem druhé fáze projektu, kdy byly studie představeny jejich autory veřejnosti a následně o nich proběhlo hlasování rezidentů, nebylo vybrat studii, která by se měla realizovat. Každá ze studií ale má své kvality a cílem bylo získat od obyvatel zpětnou vazbu, která řešení jsou nejlepší,“ popisuje průběh výběru Praha 10 na stránkách věnovaných revitalizaci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MČ Praha 10

Štítky revitalizace, park, Praha 10, Praha, osvětlení, Strašnice, divadlo, Strašnické divadlo, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Park Na Solidaritě projde revitalizací. Bude mít nové cesty i osvětlení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.