Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V pražském babyboxu našli holčičku. Je zdravá a dostala jméno Vendulka

Do pražského babyboxu v Dejvicích dnes dopoledne někdo odložil dítě. Stalo se tak po jedenácté hodině a šlo konkrétně o babybox v budově radnice. Holčičku, která dostane jméno Vendulka, si do péče převzali lékaři. Je zdravá a pečují o ni lékaři v Motole.

Přítomnost tašky s holčičkou v babyboxu oznámil alarm v neděli v 11 hodin a 16 minut. „Je to Vendulka, zdravá a v dece zabalená. V tuto chvíli už o ni pečují lékaři v Motole,“ uvedl na oficiálním webu babyboxů iniciátor jejich vzniku v České republice Ludvík Hess, který je známý pod přezdívkou Babydědek Lu.

„Dostane jméno podle velké protagonistky babyboxů Vendulky Svobodové ze společnosti Rossmann, která je pravidelným a mimořádně velkorysým dárcem babyboxů,“ vysvětlil Hess pojmenování holčičky.

Česká mincovna děťátko obdaruje tradičním zlatým dukátem. „Dar má na starosti marketingový manažer Jaroslav Černý, a tak jej prosím, aby dukát byl v plném lesku,“ napsal na webu Babydědek Lu.

„Jde celkem o sedmé dítě, které zachraňuje dejvický babybox. Ten byl do budovy instalován v roce 2010 a vloni byl nahrazen modernější schránkou, která lépe vyhovuje bezpečnostním požadavkům spojeným s provozem,“ píše se na facebooku Prahy 6.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 6

Štítky Babybox, dítě, holčička, Praha, lékař, Fakultní nemocnice v Motole, Dejvice, Ludvík Hess, Rossmann, Česko, Jaroslav Černý, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pražském babyboxu našli holčičku. Je zdravá a dostala jméno Vendulka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.