Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Praha zavřela stanové městečko pro uprchlíky kvůli nízkým teplotám

Uprchlíci z Ukrajiny už nebudou přespávat ve stanovém městečku v Troji, jen v ubytovně na Florenci a na Smíchově. Úřady místo uzavřely kvůli současným nízkým teplotám, původně bylo plánováno, že bude fungovat až do 30. září.

V městečku v Troji bylo před uzavřením 13 lidí. „Ve stanovém městečku v Troji byli ubytováni lidé prchající před válkou, kteří ztratili nárok na ubytování a humanitární dávku. Pro ně je připravena kapacita 100 lůžek v ubytovně na Florenci,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí magistrátu Vít Hofman. Do náhradního ubytování je převezl autobus.

Dále ve stanech jednu či dvě noci přespávali lidé, u kterých se ověřoval nárok na dočasnou ochranu. Ti teď hlavu složí v ubytovacím zařízení na Smíchově.

Podle Hoffmana mělo městečko fungovat do 30. září, předčasně uzavřeno ale bylo kvůli klesajícím teplotách v posledních dnech.

FOTOGALERIE: Z nádraží do stanů. Podívejte se, kde budou spát uprchlíci z Ukrajiny

Pražští hasiči postavili v noci na čtvrtek provizorní stanové bydlení pro uprchlíky, kteří poslední dny i noci tráví v prostorách Hlavního nádraží. Zástupci magistrátu uvedli, že uprchlíci se do stanového městečka budou stěhovat o víkendu. V...

„V současné chvíli jsou v ubytovacím zařízení na Florenci ubytováni tři lidé a 28 osob přespává před další cestou,“ dodal Hofman. Doplnil, že na Smíchově je lidí 13.

Stanové městečko v Troji otevřeli 15. května, postavili ho hasiči a mělo asi 150 lůžek. Na přelomu května a června potom začalo fungovat stanové městečko se stejnou kapacitou v Malešicích. Koncem července pak malešické centrum uzavřeli a magistrát ho sloučil s tím trojským.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tran Anh Tuan

Štítky uprchlíci, Ukrajina, stanové městečko, ubytování, Troja, Praha, Smíchov, Florenc, Vít Hofman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha zavřela stanové městečko pro uprchlíky kvůli nízkým teplotám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.