Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VOLBY 2022: Lidé sázejí na volby. Podívejte se, kdo je favorit podle bookmakerů

Lidé sázejí na své favority v komunálních volbách, které nás čekají už o nadcházejícím víkendu. Kdo bude dalším primátorem Prahy? Které politické uskupení získá ve volbách nejvyšší počet hlasů? Podívali jsme se na to, jaké volební výsledky tipují sázkaři a kdo jsou favoriti letošních komunálních voleb z pohledu bookmakerů.

Podle sázkovek je největším favoritem voleb v Praze koalice SPOLU

U sázkové kanceláře Fortuna mohou lidé sázet na vítězný subjekt, ale i na to, kdo se stane pražským primátorem v příštím volebním období. Největším favoritem je podle bookmakerů Fortuny Bohuslav Svoboda (SPOLU), u kterého je kurz na to, že bude primátorem 1.50, druhý je Jan Čižinský (Praha sobě) s kurzem 4.50. O třetí a čtvrtou příčku se dělí Patrik Nacher (ANO) a stávající primátor Zdeněk Hřib (Piráti) s kurzem 5.50. Daleko vyšší kurz je na případ, že příštím pražským primátorem bude Petr Hlaváček (STAN), a to 80.00.

Ještě vyšší kurzy jsou na méně reálné možnosti. Na vítězství Anny Šabatové (Solidarita) je u Fortuny kurz 125.00, na výhru Milana Urbana (SPD, Trikolora, Hnutí PES a nezávislí společně pro Prahu) je kurz 170.00, na Ladislava Linka (Strana soukromníků ČR, Koruna Česká, Konzervat. strana, Klub angaž. nestraníků) 5555.00 a na Davida Tygra Ploce (Praha náš domov) je kurz 7777.00.

Předpokládané pořadí lídrů v podstatě kopíruje pořadí politických subjektů. Koalice SPOLU pro Prahu má u Fortuny kurz na vítězství ve volbách 1.07, Praha sobě 13.00, ANO 15.00, Piráti 25.00, STAN 70.00, Solidarita 120.00, SPD, Trikolora, Hnutí PES a nezávislí společně pro Prahu 125.00, KSČM 300.00 a Motoristé sobě 1111.00.

ANKETA: Kdo by se měl stát primátorem Prahy?

Svého kandidáta na primátora hlavního města Prahy nabídne v zářijových volbách celkem 22 politických hnutí. O post primátora budou bojovat kromě stávajícího primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) například starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha sobě),...

Lidé vsadili na volby u Tipsportu zatím asi půl milionu korun

Podobně se sází také u Tipsportu, kde si na vítězství Bohuslava Svobody v kurzu 1.45 zatím vsadilo přes devadesát procent sázkařů, na Zdeňka Hřiba v kurzu 5.00 jen čtyři procenta sázkařů a na Jana Čižinského ve stejném kurzu sází šest procent tipujících.

Podle bookmakerů Tipsportu má koalice SPOLU na výhru ve volbách nejnižší kurz 1,04:1. „Praha je tradiční základnou pravice a koalice SPOLU tažená ODS zopakuje dominanci z posledních sněmovních voleb. To vidíme skoro jako jistotu. V kurzu 1,04 jsou jen čtyři procenta „pochybností“,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny Jiří Hadrava z Tipsportu.

„S poměrně velkým náskokem před ostatními kandidáty si u nás mohou lidé vsadit v předvolebním týdnu v kurzu 1,45:1 na zkušeného politika a exprimátora Bohuslava Svobodu právě z ODS. Zatím na Svobodu míří 92 procent tiketů ze všech vsazených na jméno nového primátora,“ popisuje situaci mezi sázkaři Hadrava.

Sázkaři vložili do tiketů, které se týkají volebních výsledků, jen u Tipsportu asi půl milionu korun. „O komunální volby je menší zájem jak voličsky, tak z pohledu sázek. Výraznější skok očekáváme před druhým kolem senátních voleb – duely dvou kandidátů už jsou pro sázkaře čitelnější a atraktivnější, prostě duel jako když hraje Sparta – Slavia,“ vysvětluje Hadrava a dodává, že podle něj je obrovský rozdíl ve srovnání třeba s volbou prezidenta. „Na tu poslední jsme přijali sázky přes 100 milionů korun, ještě větší zájem byl o poslední „utkání“ o prezidenta USA. Je to cítit i z naladění společnosti, kdy prezidentská volba zajímá opravdu téměř každého,“ uzavírá.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Homolka

Štítky volby, komunální, sázky, hazard, Praha, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, primátor hlavního města Prahy, Bohuslav Svoboda, Fortuna Game, Tipsport, koalice, Jan Čižinský, Zdeněk Hřib

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

VOLBY 2022: Lidé sázejí na volby. Podívejte se, kdo je favorit podle bookmakerů  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.