Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Starosta Prahy 7 Jan Čižinský zakládá nový politický projekt. Programem nebude Antibabiš

Starosta Prahy 7 Jan Čižinský zakládá nový politický projekt. Jméno zatím nemá, nepůjde ale o stranu. Chce spolupracovat se současnými demokratickými stranami a dodat jim hlasy. Programem nemá být vymezování se proti jiným politikům. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Alternativa pro voliče menšího zla

Čižinský chce získat několik procent lidí, kteří nevolí, nebo volí menší zlo, tím, že jim nabídne lepší variantu. „Pokud se zapojí 3000 nadšených dobrovolníků, tak během roku stihnou kontaktovat milion lidí," uvedl. Chce tak konkurovat kampaním ostatních politických subjektů. Sponzory nemá, po Novém roce otevře transparentní účet.

Jan Čižinský je starostou Prahy 7 od roku 2014. V loňském roce získalo jeho hnutí Praha Sobě ve volbách v sedmé městské části více než 55 procent. Je také zastupitelem hlavního města a od roku 2017 i poslancem. Byl členem KDU-ČSL, za kterou byl do Sněmovny zvolen.

Zdůraznil, že nezakládá politickou stranu. „Jedná se skutečně o to, abychom vytvořili politickou sílu, která nasbírá podporu pro program, který má potenciál oslovit zklamané nebo ty, kteří nyní volí hnutí ANO jako nejmenší zlo," řekl v rozhovoru pro Hospodářské noviny. Nynější demokratické strany nechce oslabovat, je připraven s nimi spolupracovat, aby nepropadly hlasy.

Programem nebude Antibabiš

Programem jeho projektu nemá být takzvaný "Antibabiš". „Bude to podobné jako to, co řešíme v komunální politice. Tedy sociálně citlivý program, který bude zaměřen na ty, kdo jsou zklamáni z posledních 30 let, mají za to, že se na ně zapomnělo, a mnohdy mají pravdu," uvedl Čižinský. Nevyloučil spolupráci se spolkem Milion chvilek. Své iniciativě zatím říká 3000 statečných.

Autoři | Foto Jan Luxík, Martin Vokuš, zaměstnanec Úřadu městské části Praha 7 [CC0]

Štítky ČR, strany, Čižinský, Praha, Jan Čižinský, projekt, Aktuálně.cz, Praha sobě, KDU-ČSL, ANO 2011, Milion Chvilek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starosta Prahy 7 Jan Čižinský zakládá nový politický projekt. Programem nebude Antibabiš  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.