Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Komunisté a Hnutí Prameny měli chyby na pražských kandidátkách. Magistrát je vyzval k nápravě

Pražský magistrát vyzval dvě z politických stran kandidujících v podzimních volbách do Sněmovny, aby odstranily vady ze svých kandidátek. Lhůtu na to mají do příštího týdne. Ostatní strany a politické subjekty drobné chyby již opravily. Dnes to sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman. V Praze podalo kandidátku 21 stran, z toho dvě koalice. Před čtyřmi lety se o hlasy voličů ucházelo 29 politických subjektů. Volby se konají 8. a 9. října 2021.

„Výrazné úpravy neevidujeme. Většinu chyb již zmocněnci volebních stran opravili. Písemně jsme vyzvali k odstranění vad pouze dva volební subjekty. Lhůta pro odstranění vad jim končí 19. srpna 2021," sdělil Vít Hofman. K opravám úřad vyzval KSČM a Hnutí Prameny. O jaké vady se jednalo, úřad nesdělil.

Strany musely kandidátky doručit na magistrát do minulého úterý, tedy do 3. srpna nejpozději do čtyř hodin odpoledne. Většina politických stran zaslala své listiny do konce předminulého týdne. Našla se však čtveřice těch, které je zaslaly až v poslední možný den. Také před čtyřmi roky podávaly některé strany na magistrát kandidátky těsně před vypršením limitu.

V Praze vyhrálo v roce 2017 volby hnutí ANO s 20,35 procenta hlasů. Druzí skončili Piráti, pro které hlasovalo 17,59 procenta pražských voličů, a třetí ODS, pro kterou hlasovalo 16,22 procenta voličů. Čtvrtou pozici obsadila TOP 09, která získala 12,64 procenta hlasů. Pátá SPD měla 5,81 procenta, šestá ČSSD 5,57 procenta a sedmý STAN dostal 5,05 procenta hlasů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KSČM

Štítky volby, sněmovna, magistrát, Praha, Vít Hofman, Pražský magistrát, KSČM, Hnutí Prameny, ČSSD, ODS, ANO 2011, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gregor Moldavit

Moje generace zažila ony "růžové zítřky", kdy komunisti měli 99,86%. My, narození kolem onoho roku 1948, jsme pro ně byli už jistá kořist. Z nás už si vychovají onoho "nového socialistického člověka" a pak ... Co pak nebylo vůbec jasné, ale komunista je člověk, který žije v budoucnosti.
"Budoucnost ukáže, že my máme pravdu!" a nebylo radno o tom pochybovat. Pravda byla, že zavedli přísnou cenzuru sdělovacích prostředků a zavřeli nám hranice, založili vyhlazovací koncentráky, že jejich hospodářství slavilo úspěchy v budování, ale pracovalo s prodělkem...
Teď, ve stáří, bych se rád ještě dožil toho, že KSČM půjde pod 5%. Tahle cesta nikam nevede a nikdy nikam nevedla. Není pravda, že on jim ten dobře myšlený socialismus někdo zkazil. Tam nebylo co kazit, socialismus byl špatný od samého začátku!

Neděle, 15. srpna 2021, 17:06Odpovědět

Komunisté a Hnutí Prameny měli chyby na pražských kandidátkách. Magistrát je vyzval k nápravě  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.