Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Radní se vracejí do kanceláří. Testy na covid-19 byly negativní

Do svých kanceláří se vracejí pražští radní a celkově všechny osoby navázané na jednání rady před dvěma týdny. Čeká se pouze na vyhodnocení posledního testu náměstka primátora Petra Hlubučka. Výsledek by měl být znám v nejbližší době. Většina účastníků jednání se do svých kanceláří vrátila již dnes, zbylých deset lidí, převážně úředníků, u kterých byly testy na covid-19 negativní, se vrátí do běžného života ve středu.

První příznaky se u Petra Hlubučka objevily v pondělí 15. června večer. Ten se zúčastnil sedmihodinového zasedání městské rady, a proto všichni jeho účastníci a další navázané osoby musely do preventivní karantény. V karanténě se všichni ocitli od úterý 16. června a po dvou týdnech se od 30. června vrací do zaměstnání.

„Osobně mám velkou radost, že jsme nařízenou karanténu přečkali ve zdraví a mohli pokračovat v práci i v domácích podmínkách. Včerejší jednání Rady hlavního města Prahy se ještě uskutečnilo online. Čtvrteční zastupitelstvo už bude prezenční, ale navrhnu, aby se mohlo konat částečně online. Budeme řešit třeba sportovní granty nebo podporu legalizace prostituce,“ pověděl primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib.

Všech 50 osob se nechalo podle mluvčího magistrátu Víta Hofmana poprvé testovat na začátku karantény, aby se vyloučila možnost přenosu nákazy mezi nimi a lidmi, které do té doby potkali. První testy i testy před koncem karantény měli negativní.

„Mám radost, že nikdo z vedení města není pozitivní a že jsme tak nikoho nenakazili. Karanténa vedla k odložení zastupitelstva, tím se některé projekty zpomalily. Toto rozhodnutí ale bylo správné a odpovědné, neboť se zamezilo dalšímu šíření koronaviru na magistrátu. Teď je třeba vše dohnat a intenzivněji pracovat,“ řekl předseda zastupitelského klubu Spojené síly pro Prahu Jiří Pospíšil.

Poslední testy nyní umožní všem testovaným, aby se vrátili k běžnému životu. „Ani nařízená dvoutýdenní karanténa nám nezabránila, abychom pokračovali v naší práci pro Pražany. Z domova se toho dá zařídit opravdu spousta, člověk třeba neztrácí čas přesuny z jednání na jednání. Už se ale všichni těšíme do práce a na lidský rozměr osobního setkání, to ani sebelepší technologie zprostředkovat neumí,“ dodal předseda zastupitelského klubu Praha sobě Jan Čižinský.

Ohodnoť článek

Foto praha.eu

Štítky covid, testy, koronavirus, zastupitelstvo, Praha, COVID-19, karanténa, Petr Hlubuček, Rada hlavního města Prahy, Zdeněk Hřib, Jiří Pospíšil, Jan Čižinský, Vít Hofman, Spojené síly pro Prahu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní se vracejí do kanceláří. Testy na covid-19 byly negativní  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.