Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Prahou zněla audiokoláž z procesu s Miladou Horákovou

U příležitosti 70. výročí úmrtí Milady Horákové dnes zazněla v metru a skrze elektronické sirény audiokoláž politického procesu s touto političkou, která byla oběšena při vykonstruovaném procesu.

V metru a skrze sirény mohli dnes Pražané i ostatní návštěvníci hlavního města třikrát zaslechnout záznamy z procesu s političkou Miladou Horákovou.

Pražským komunistům vadí kampaň s tváří Milady Horákové. Je to přepisování historie, zlobí se

Pražští komunisté se v pátek vyhranili proti kampani, která podle jejich slov přepisuje a zkresluje historii. Vadí jim projekt sdružení Dekomunizace, který stojí za bannery a velkoplošnými plachtami s portréty Milady Horákové doplněnými o rudý...

Občanská iniciativa Milada 70: Zavražděna komunisty ve spolupráci s hlavním městem Praha a spolkem Dekomunizace chce občanům připomenout vykonstruovaný politický proces a dle jejich slov následnou vraždu Milady Horákové. Podle krajského výboru KSČM se však jedná jen o útok státem zřizovaných institucí na KSČM, na jednu z demokratických a k tomu parlamentních stran. Komunisté dodávají, že spuštěná kampaň antikomunistických fanatiků má změnit pohled na minulost.

Záznamy zazněly ve 10:35, 12:35 a 14:35. „Člověka z toho až bolí srdce, její odvaha byla neuvěřitelná a velmi inspirující,“ uvedl kolemjdoucí Lukáš Kocourek.

Bývalí političtí vězni si na hřbitově v Ďáblicích připomněli oběti komunistického režimu

Shromáždění, na kterém si bývalí političtí vězni připomněli oběti komunistického režimu, se konalo 26. června v 10 hodin dopoledne. Přítomní uctili památku komunisty popravených a umučených politických vězňů, kteří odpočívající na Čestném...

Dnes také proběhla v 10 hodin u památníku Milady Horákové na Praze 7 pietní akce. Další pieta se konala například Vyšehradském hřbitově v 16 hodin. Na ďáblickém hřbitově se dnes od 10 ctila památka politikých vězňů. „Myslím, že dnešním setkáním dáváme najevo jednu důležitou věc. Že i po třiceti letech svobody nám na svobodě záleží" uvedl starosta Prahy 8 Ondřej Gros.

 V Praze je také možné zahlédnout velkoplošné vizuály s fotografií Milady Horákové ze soudního procesu a heslem: „Zavražděna komunisty.“

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Milada Horáková, video, soudní proces, komunismus, Praha, KSČM, Ondřej Gros

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Prahou zněla audiokoláž z procesu s Miladou Horákovou  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.