Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli koronaviru zrušené pražské zastupitelstvo se bude konat příští čtvrtek

Jednání pražských zastupitelů, které se mělo konat minulý týden a bylo zrušeno kvůli nakažení primátorova náměstka Petra Hlubučka (STAN) covidem-19, bude ve čtvrtek 2. července. Naplánované jednání se nekonalo proto, že vedení města a řada dalších politiků a úředníků magistrátu musí být kvůli v kontaktu s Hlubučkem v karanténě. Jde o poslední schůzi před prázdninovou pauzou, další bude v září.

Hlubuček oznámil nakažení novým koronavirem minulé pondělí poté, co se zúčastnil nezvykle dlouhého jednání městské rady, které zabralo asi sedm hodin. Padesátka politiků a úředníků magistrátu, kteří se s ním setkali, v dalších dnech podstoupila testy na covid-19. Všichni testovaní byli negativní, i tak se na ně však vztahuje 14denní karanténa, která skončí v pondělí.

Vedení města zvažovalo, že se jednání zastupitelstva plánované na minulý čtvrtek bude konat on-line. Přišlo se však na to, že nelze zajistit dostatečný počet zastupitelů v sále, kteří by hlasovali pro nutnou změnu jednacího řádu. Kromě zastupitelů v karanténě, mezi které patří i lídři opozičních klubů Alexandra Udženija (ODS) a Patrik Nacher (za ANO), jsou mezi zastupiteli i starší ročníky, které jsou koronavirem více ohroženy.

Autoři | Foto praha.eu

Štítky ČR, správa, koronavirus, Praha, COVID-19, karanténa, Petr Hlubuček, Starostové a nezávislí, Alexandra Udženija, Patrik Nacher, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli koronaviru zrušené pražské zastupitelstvo se bude konat příští čtvrtek  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.