Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Probíhá jednání o letech z Lombardie. Ministr zdravotnictví je chce pozastavit

, aktualizováno 2. března 2020, 10:20

Bezpečnostní rada státu rozhoduje o pozastavení letů z italské Lombardie kvůli šíření koronaviru. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) při příchodu do Strakovy akademie řekl, že se kloní k přerušení letů z míst, odkud přijeli i první nakažení novým typem koronaviru do Česka. Bezpečnostní rada státu rozhodla o tom, že Světový pohár v biatlonu se bude tento týden konat v Novém Městě na Moravě bez přítomnosti diváků.

Náměstek ministra Roman Prymula při příchodu na jednání uvedl, že vedle tří v neděli potvrzených případů lékaři nyní čekají na výsledky testů Íránky, která přicestovala a má příznaky nemoci. I Prymula se vyslovil pro pozastavení letů z postižených oblastí. Na jednání bezpečnostní rady byl pozván i zástupce Letiště Praha, se kterým bude vláda o možnosti zastavit lety diskutovat.

Česká republika má první tři potvrzené případy nákazy způsobené novým typem koronaviru. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dnes novinářům řekl, že dva lidé s pozitivními testy jsou v pražské Nemocnici Na Bulovce, třetí je v Masarykově...

Tématem jednání bude i zavedení domácích odběrů vzorků pro testování, jak o tom mluvil v uplynulých dnech premiér Andrej Babiš (ANO). Do Strakovy akademie se sjeli krajští epidemiologové a záchranáři, aby se na změnu v testování připravili.

Předsednictvo Bezpečnostní rady státu o koronaviru jednalo už minulý týden, občanům doporučilo necestovat do italských regionů postižených nákazou.

Bezpečnostní rada státu rozhodla o tom, že Světový pohár v biatlonu se bude tento týden konat v Novém Městě na Moravě bez přítomnosti diváků. Rada se pořádáním poháru zabývala v souvislosti se šířením koronaviru. Na závody ve Vysočina Areně se chystaly desetitisíce fanoušků.

Autoři | Foto Facebook Prague Airport - Letiště Praha

Štítky ČR, vláda, zdraví, bezpečnostní, koronavirus, Bezpečnostní rada státu, COVID-19, Lombardie, Světový pohár v biatlonu, ANO 2011, Adam Vojtěch, Nové Město na Moravě, Strakova akademie, Česko, Roman Prymula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Probíhá jednání o letech z Lombardie. Ministr zdravotnictví je chce pozastavit  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.