Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opozice chtěla odvolat pirátku Komrskovou. Chtěla prý osadit centrum solárními panely

Opozici se nepodařilo na dnešním jednání zastupitelů hlavního města odvolat primátorovu náměstkyni Janu Komrskovou (Piráti). Dokument, na jehož základě by se o jejím odvolání diskutovalo a případně hlasovalo, se jim nepodařilo prosadit na program zasedání. Záměr nepodpořila většina z 65 zastupitelů. Odvolání chtěli opoziční zastupitelé učinit na základě petice založené občany. Komrsková veškerá obvinění odmítla a označila je za lži.

Petenti Komrskové vytýkali solární panely i dovolenou

Petenti na zasedání zastupitelů při projednávání programu zasedání mimo jiné uvedli, že Komrsková chce osadit centrum solárními panely, kvůli jejím krokům hrozí stávka popelářů, zajistila bezplatně kanceláře Pirátům na Praze 10. Vytkli jí rovněž to, že po zvolení do funkce odjela na dovolenou.

Občané mohou navrhnout materiál na program jednání, avšak musí si jej některý ze zastupitelů takzvaně osvojit. V tomto případě tak učinil opoziční zastupitel Ondřej Prokop (ANO). „Ztotožňuji se s tím a osvojuji si materiál. Zároveň bych ještě doplnil, proč nenastoupila do dozorčí rady Pražských služeb (PSAS), nejdůležitější firmy v její gesci," řekl Prokop. Komrsková má na starosti životní prostředí.

Podle Komrskové je petice založena na nepravdách

Náměstkyně kritiku odmítla. „Petice je založena na nepravdách, neřkuli vyložených lžích. Je pod ní 41 podpisů a je šířena falešnými facebookovými profily. Že to někdo podepíše, je jeho svobodné právo, ale že si to tzv. osvojí tak zkušený politik jako pan Prokop, to je na pováženou," řekla Jana Komrsková. Náměstkyně následně odmítla jak kritiku, že není v dozorčí radě PSAS a rovněž podle ní je nesmysl, že by chtěla v rozporu s postojem památkářů osadit střechy v centru solárními panely. „Že by se Komrsková rozhodla dát soláry na střechu Národního divadla, takhle to nefunguje," dodala.

Na stranu Komrskové se postavila zastupitelka Eva Tylová (Piráti). Některé výroky na adresu náměstkyně označila za dezinterpretace a nesmysly. V případě zmíněných solárních panelů pak údajně i soud rozhodl, že jejich využívání je veřejným zájmem.

Na magistrátu vládne koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN, která má v 65členném zastupitelstvu většinu 36 hlasů. Primátorem je Bohuslav Svoboda (ODS). V opozici jsou ANO, Praha Sobě a SPD.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Jany Komrskové

Štítky odvolání, Piráti, personální, Komrsková, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opozice chtěla odvolat pirátku Komrskovou. Chtěla prý osadit centrum solárními panely  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.