Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: V Praze proběhla demonstrace proti vládě. Sešli se příznivci Vrabela i komunisté

, aktualizováno 6. května 2023, 17:37

Na Václavském náměstí se dnes konala další demonstrace proti vládě, kterou pořádalo hnutí Česká republika na 1. místě. Pořadatelé požadují například vojenskou neutralitu České republiky nebo obnovení dodávek plynu z Ruska. Oproti minulé protivládní demonstraci, kterou pořádalo hnutí PRO v čele s Jindřichem Rajchlem, dorazilo tentokrát značně méně lidí. Jen asi několik stovek demonstrantů se shromáždilo v horní části náměstí před pódiem.

Kromě českých vlajek se v davu objevovaly hojně také vlajky Komunistické strany Čech a Moravy, Sovětského svazu nebo Ruské federace. Slogany volaly po míru, vystoupení z NATO nebo zastavení zabíjení. 

Mezi českými vlajkami se najdou i vlajky KSČM, SSSR nebo Ruské federace. 

Akce, které dali organizátoři přízvisko „nenásilná revoluce“, probíhala na Václavském náměstí od dvou hodin. Hlavním pořadatelem je aktivista a dezinformátor Ladislav Vrabel, kterého policie nedávno odsoudila za šíření poplašné zprávy o útoku jadernými hlavicemi. Za lživé video dostal čtyřměsíční podmínku.

Demonstraci podporují také komunisté, na pódiu vystoupila předsedkyně strany Kateřina Konečná. Zájemci mohli na místě podepsat petice proti přítomnosti cizích vojsk na území republiky a proti zvyšování věku odchodu do důchodu, uvedla strana na svých stránkách.

Kromě Konečné promluvil také například bývalý premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek, bývalý český politik a předseda Valného shromáždění OSN Jan Kavan nebo Lubomír Volný, předseda Volného bloku.

„Je potřeba připomínat, že Ukrajinci a Rusové jsou bratři, Slované. Že jde o bratrovražednou válku a že je potřeba ji zastavit,“ řekl Ladislav Vrabel večer před demonstrací v živém vysílání na Facebooku.  

U Národního muzea se jako i při minulých demonstracích shromáždili lidé, kteří naopak Ukrajinu v ruské válce podporují. Přinesli si vlajky Ukrajiny, Evropské unie a NATO. 

Po demonstraci následoval společný pochod kolem Slovanského a Obecního domu, přes Staroměstské náměstí a Karlův most na Malostranské náměstí. Po cestě se podle Vrabela mají účastníci zastavit před americkou ambasádou a požadovat změnu zahraniční politiky USA. Na Malostranském náměstí pokračovaly další projevy, vystoupí ještě například dezinformátorka Jana Peterková nebo komunista Jan Skála.

Na akci dohlížely desítky policistů, jednoho muže policie zadržela. Ten je podezřelý pro spáchání trestného činu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy. Mělo by jít přitom o stejného muže, kterého zatkla policie už při březnové demonstraci, protože měl na sobě písmeno Z, které ruská armáda používá, a logo ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny. 

Muž, který přišel na demonstraci označený písmenem Z, je podezřelý z trestného činu

Všech 18 lidí zajištěných po sobotní demonstraci v Praze při pokusu proniknout do Národního muzea je podezřelých z přestupku. Jejich případem se bude zabývat příslušný správní orgán, řekla dnes mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Jeden z...

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky demonstrace, KSČM, Ladislav Vrabel, Jana Peterková, Lubomír Volný, Václavské náměstí, válka na Ukrajině, Jiří Paroubek, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Stefan

Koukám,že soudruh Ševčík žvástá jak ten čobol Bureš. Zřejmě jeho pohůnek.

Sobota, 13. května 2023, 17:13Odpovědět

Jordan Novák

Ševčíku, jednou dosáhne tolerance takové úrovně, že inteligentním lidem bude zakázáno přemýšlet, aby neurazili imbecily. F. M. Dostojevskij.

Sobota, 13. května 2023, 13:52Odpovědět

Dobromil Bobříček

Sešla se prostě a jednoduše parta deviantů a škodlivého hmyzu. A je pozoruhodné, že demonstrace tohoto typu nejso rozpuštěny do 10 minut. Zákonné důvody jsou.

Neděle, 7. května 2023, 20:50Odpovědět

Petr Ševčík

Hádat se s ozvěnou, nebo s debilem Jordanem Novákem nemá význam.

Neděle, 7. května 2023, 05:17Odpovědět

Jordan Novák

Pospíšil s Ševčíkem jsou duševní mrzáci, nic více a nic méně! IQ tykve!

Sobota, 6. května 2023, 23:29Odpovědět

Petr Ševčík

A Novák je evidentně puberťák, který si myslí, že Babišova vláda byla jediná. Pravda, dluh narůstal. Zpočátku nebyl tak velký, protože Klaus a Zeman prodali vše, co mělo nějakou cenu. Zadejte si na netu "Rozkrádání ČR" a uvidíte, že jiní kradli 100x víc

Sobota, 6. května 2023, 18:15Odpovědět

Vlastimil Pospíšil

Pan Novák našel levnější benzínku o deset haléřů.tak juchá.

Sobota, 6. května 2023, 18:15Odpovědět

Jordan Novák

Pan Pospíšil si plete dojmy s pojmy

Sobota, 6. května 2023, 17:56Odpovědět

Vlastimil Pospíšil

Koukám že se tu nachází dost jedinců kteří ničemu nerozumí ale umí urážet.Takže vlastně chudáci ani netuší že demonstrujícím nešahají ani po kotníky.V pondělí běžte obhlížet akce v Lídlu,na to ještě rozum jak takž máte.

Sobota, 6. května 2023, 17:54Odpovědět

Jordan Novák

Ševčík a jemu podobní zapomněli na to, že nám soudruh Babiš zanechal 2,5 bilionů dluhů, největší dluh v historii ČR! A teď tato vláda musí platit miliardové úroky, ale těmto dezolátům to nevadí. To nevymyslíš!

Sobota, 6. května 2023, 17:07Odpovědět

Jan Horak

Pokud všichni níže specifikovaní pisálkové nevím co se chystá v smlouvě, kterou připravila naše vláda mezi USA a ČR o pobytu amerických vojáků na našem území, tak ať si ji pozorně přečtou ! Proto se demonstruje v Praze ! Nejsou to vlastenci, ale zaprodanci bez národní hrdosti, měli by se stydět a nebo odstěhovat z vlasti !

Sobota, 6. května 2023, 16:42Odpovědět

Petr Ševčík

Chyba je, že ti protestující jsou snad ještě horší, než ta vláda. Stejně je to k ničemu. Fialová pětikolka kvůli několika křiklounům, když má většinu v parlamentu, neodstoupí.

Sobota, 6. května 2023, 16:38Odpovědět

Petr Ševčík

Pravda, tato vláda je nejhorší od r. 1918. Ten absolvent zvláštní školy se při nástupu do funkce chvástal, že sníží deficit. Jen zapomněl zmínit, že předchozí vláda měla obrovské náklady kvůli kovidu. A kdyženormě stouply ceny, vláda vybrala mnohem více na DPH. Také v ČEZu má velký podíl, takže další zisky. Koncem roku Stanjura spočítal, že vybere 100 mld zdaněním bank a dalších. Najednou je to jen 40. Kdyby účetní i té nejmenší firmy tak blbě počítal, tak se z toho penále po.... Ale panu ministrovi nic nehrozí, zkasíruje národ. Já uznávám, že je potřeba šetřit. Ale proč nejdou příkladem. Sami berou s odlučným, cestovným a jinými doplatky více než 200.000,- Ale oni na sobě šetřit nebudou.

Sobota, 6. května 2023, 16:36Odpovědět

Stanislav Chudáček

Bránit mír a svobodu musíme, ale proti těmto hlupákům z náměstí s vlajkami Ruska a SSSR (totalitních režimů). Rusko provozuje otevřený terorizmus shazováním bomb na cizí území a civilní objekty. Stydím se, když vidím českou vlajku s nápisem Olomouc. Jeďte do Ruska a už se nevracejte. Tam můžete oprávněně vykřikovat, že chcete mír.

Sobota, 6. května 2023, 16:25Odpovědět

Jordan Novák

Na tuhle verbež musíme dělat. Lůza se táhne za Vrábelem s 22 exekucemi a za Rajchlem, dotačním podvodníkem a podvodníkem s kmenovými buňkami. To nevymyslíš.

Sobota, 6. května 2023, 16:23Odpovědět

Jordan Novák

Lůza a dezoláti otravují Prahu, ať si řvou doma!

Sobota, 6. května 2023, 16:19Odpovědět

Lustr Český

Já osobně si myslím,že by válka měla skončit.

Sobota, 6. května 2023, 16:00Odpovědět

Pinno Britt

vážení komentující co tady kritizujete stávkující proti této to se snad ani nedá nazvat vláda a slušně to napsat nejde. Co táto pětidemolice udělala starým lidem, nemocným a sirotkům a co dělá se státním majetkem vás by měla hanba fackovat za tu kritiku, sami by jste se měli připojit, ale na to nemáte .
Zdroj:

Sobota, 6. května 2023, 15:33Odpovědět

Renata Mičulka

Hulákat na náměstích jim jde dobře! Teď ještě zkuste opravdu PRACOVAT

Sobota, 6. května 2023, 14:36Odpovědět

Jan Stefan

Odporná pakáž !!!

Sobota, 6. května 2023, 14:33Odpovědět

VIDEO: V Praze proběhla demonstrace proti vládě. Sešli se příznivci Vrabela i komunisté  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.