Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Velikonoční trhy končí, v neděli ještě nabídnou stánky a program

Neděle je posledním dnem, kdy mohou lidé navštívit velikonoční trhy v Praze, a to na Václavském a Staroměstském náměstí, náměstí Republiky i na Pražském hradě. Naposledy ještě proběhne také doprovodný program, na Staroměstském náměstí odpoledne vystoupí dětské sbory.

V letošním roce byly trhy v Praze také na náměstí Míru a na pěší zóně na Andělu, oba ale ukončily provoz s koncem Velikonoc. V polovině dubna zmizí i ze zbývajících náměstí.

Na Staroměstském náměstí bylo letos 71 prodejních míst. Na Václavském to bylo 24 a na náměstí Republiky 19. Lidé si na stáncích mohli zakoupit velikonoční pokrmy jako nádivku, mazanec nebo beránka. Nechyběly ale ani pomlázky, vajíčka, vyšívané ubrusy nebo šperky.

Do Prahy přijeli hvězdní skladatelé filmové hudby. Tvorbu představí na summitu

V Praze se od pátku koná už druhý ročník Composers Summit Prague. Akce, která potrvá až do čtvrtka 20. dubna, představí světoznámé hity filmové hudby, a to v provedení Českého národního symfonického orchestru. Dirigenty budou sami autoři skladeb.

Na Pražském hradě a Václavském náměstí trhy doprovodily ukázky řemesel. Třeba na Hradě se mohli návštěvníci podívat, jak vypadá práce kováře a dráteníka. Doprovodný program byl ale nejbohatší na Staroměstském náměstí, kde každé odpoledne vystupovaly sbory a hudební uskupení. Před Velikonoci tam dokonce proběhl folklorní festival, kde vystoupily skupiny z Litvy, Srbska nebo Ukrajiny.

V neděli ještě na pódiu zazpívá dětský sbor Sedmihlásek a soubor Pomněnka a Dunajek. Děti si pak budou moci vyrobit něco na památku v dětské dílničce.

Humor se nemění. Fenomén rozzuřené manželky s válečkem na nudle byl, je a bude, říká kreslíř Jan Tatarka

Není to tak dlouho, kdy Michael Palin z legendární britské komediální skupiny Monty Python pronesl, že Čechy považuje za nejvtipnější národ na světě. Že jsme nejspíš národ vtipálků, potvrzuje také fakt, že svého času vycházel legendární časopis...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Staroměstské náměstí, Praha, Pražský hrad, Velikonoce, Náměstí Republiky, Václavské náměstí, trhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční trhy končí, v neděli ještě nabídnou stánky a program  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.