Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIZUALIZACE: Střechy Křižíkových pavilonů budou zelené. V horku ochladí okolí

V rámci revitalizace areálu Výstaviště Praha budou střechy Křižíkových pavilonů zazeleněny. Tři ze čtyř jsou už kompletní a po kolaudaci, se posledním se podle magistrátu finišuje. Celá rekonstrukce stála skoro dvě stě milionů korun.

Práce na střechách začaly ve čtvrtek. „A nepůjde o jen tak obyčejnou opravu. Z několika tisíc metrů čtverečních neútulných betonových střech totiž uděláme zelenou pobytovou zónu s posezením a možností občerstvení. Ohromný tepelný ostrov zmizí, vybouraný beton nikoli, použijeme ho na jiné stavby v areálu,“ napsal na svém Facebooku Pavel Vyhnánek (Praha sobě), náměstek primátora pro oblast financí a rozpočtu.

Nejprve bude provedena sanace za skoro padesát milionů korun, při které odeberou povrchovou vrstvu, pak dělníci demontují a namontují zábradlí a nakonec plochu zateplí dodají izolace.

Sanační by firma měla podle smlouvy dokončit v lednu příštího roku. Mezitím ještě opraví bufety na střechách věze s kovovou konstrukcí. To vše za víc než třicet milionů. Pobytové prostory i osazení zeleně by pak měly být hotovy do konce roku 2023, zatím se vybírá zhotovitel z došlých nabídek.

S rekonstrukcemi čtyř pavilonů začali v roce 2020. D otevřeli už loni, teď jsou dokončeny větší B a menší C. Ve všech vyměnili elektrorozvody, ústřední topení i vzduchotechnika.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát hlavního města Prahy

Štítky Výstaviště, Křižíkovy pavilony, zeleň, střecha, rekonstrukce, pavilon, Výstaviště Praha, Pavel Vyhnánek, Praha, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Střechy Křižíkových pavilonů budou zelené. V horku ochladí okolí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.