Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Křižíkova fontána už zase vítá návštěvníky. Kromě trysek je čeká oheň i drony

Vylepšené představení o českém vynálezci Františku Křižíkovi mělo začalo pátečné premiérou letní sezónu Křižíkovy fontány. Autoři přidali víc pyrotechnických efektů, zprovoznili největší trysku a do příběhu zapracovali i drony.

Představení Magická fontána, které zpracovalo životní příběh Františka Křižíka, se hrálo už minulý rok a tvůrci se ho proto snažili ozvláštnit. Vsadili proto na víc efektů jako je pyrotechnika, oheň, blesky z Teslova transformátoru, a zprovoznili i třicetimetrovou trysku fontány.

Novinkou je i dvacet světelných dronů, které jsou programovány z přímo na hudbu. „Vzhledem k tomu, že nad fontánou musí drony létat přesně do hudby, za jakéhokoli počasí, větru, deště, a navíc splňovat legislativu, nebyl to jednoduchý úkol. Finální řešení uvádíme ve spolupráci s německými vývojáři a troufám si říct, že v současné době máme bezkonkurenčně nejlepší technologické řešení dronů a jejich světel vůbec,” uvedl v prohlášení pro novináře režisér Marek Solnička.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto redakce

Štítky Výstaviště, Križíkova fontána, premiéra, představení, pyrotechnika, tryska, fontána, František Křižík, dron, Tesla Motors

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižíkova fontána už zase vítá návštěvníky. Kromě trysek je čeká oheň i drony  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.